Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Adómentes juttatás lehet a bölcsi

Szerző: Babaszoba.hu

2013. május 27.

Forrás: babaszoba.hu

A munkáltató költségként számolhatja el, ha bölcsődét, családi napközit tart fenn.

A személyi jövedelemadóról szóló törvényben foglaltak alapján - a nem pénzben kapott juttatások közül - adómentes az ingyenesen vagy kedvezményesen juttatott bölcsődei szolgáltatás. A munkáltató költségként számolhatja el, ha bölcsődét, családi napközit tart fenn, ugyanis a természetben adott juttatások személyi jellegű egyéb kifizetésnek tekinthetők, és vállalkozási tevékenység érdekében felmerülő költségként, ráfordításként vehetők figyelembe.


A gyermekvédelmi törvény szabályozza, kik lehetnek a gyermekek napközbeni ellátását biztosító intézmények fenntartói. A helyi önkormányzatokon kívül egyéni vállalkozók, magyarországi székhelyű jogi személyek, jogi személyiség nélküli gazdasági társaságok és egyéni cégek is működtethetnek bölcsődét vagy családi napközit. A munkáltatóknak kedvezhet, hogy ha biztosítják munkavállalóik gyermekei számára ezt az ellátást, hiszen adómentesen tehetik. Ezenkívül a térítési díj ellenében működtetett külön szolgáltatások - játszócsoport, időszakos gyermekfelügyelet, gyermeknevelést segítő szolgáltatások - is adómentességet élveznek.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Válaszd az örömteli fejlődést gyermeked számára! (X)

Kisbabád mosolya a legbiztosabb visszajelzése annak, hogy jól érzi magát és boldog. Ez a mosoly tudatja minden szülővel, hogy gyermeke fejlődése örömteli, a világ bármely pontján is éljenek. De mégis mi a titka az örömteli fejlődésnek?

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák