Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A zuhanyzás 10 fázisa a baba mellett

Szerző: Jaksa Petra

2017. február 14.

Forrás: babaszoba.hu

"Huhh, elaludt, gyorsan elszaladok lezuhanyozni." Ismerős a szituáció? Egy anyuka pontokba szedte fürdőszobai szenvedésének fázisait.

A zuhanyzás 10 fázisa a baba mellett

1. perc

A gyereked bedobta a hunyót a pihenőszékében, te pedig úgy érzed, itt a remek alkalom egy gyors tusolásra. Elmész a fürdőszobába, és levetkőzöl.

2. perc

Eszedbe jut, hogy mi van, ha a babád rájön, hogy kell kicsatolni a biztonsági övet a pihenőszékben, kiszökik és kárt tesz magában. A tény, hogy még megfordulni sem képes, nem számít. Visszaszaladsz a nappaliba (totál meztelenül - természetesen) és sikeresen átemeled a kiságyába anélkül, hogy felébredne.

3. perc

Beszállsz a kádba/zuhanyfülkébe és átadod magad az élvezetnek, ahogy a forró víz kellemesen átmelegíti az egész tested.

4. perc

A baba sírni kezd. Várjunk csak. Ez tényleg sírás? Nem vagy biztos benne. Kidugod a fejed a zuhanyfüggöny mögül, és úgy fülelsz. Lehet, hogy csak képzelődtél. Gyorsan besamponozod a hajad, biztos, ami biztos. Villámgyorsan megmosakodsz. Hirtelen hangosabb sírást hallasz. Igen, most már tuti, hogy sír. Jaj, mi legyen a balzsamozással? Van még idő a balzsamra?? Muszáj kimenned a gyerekhez, amilyen gyorsan csak lehet. Várjunk csak. Egyáltalán a sampont felvitted már a hajadra? Nem emlékszel, váá!

5. perc

A sírás kissé alábbhagy. "Jesszusom, a kis drágám biztos azt hiszi, hogy elhagytam és az egész életére kiható lelki sebet okoztam neki!!"

6. perc

Elzárod a vizet. Síri csönd van. Vajon abbahagyta a sírást, vagy egyáltalán nem is sírt egész idő alatt? Mindegy, jöhet a balzsam. Csak gyorsan, gyorsan. Újra megnyitod a csapot.

7. perc

Most miért van ilyen csendben??! Biztos valami baj történt. Ismét kidugod a fejed a zuhanyfüggöny mögül, és elkiáltod magad: "Kicsim, jól vagy?!" A baba nem válaszol. Uramisten, valami történt a babámmal!!!

8. perc

A gyereked ismét rázendít. Oh, hála az égnek!

9. perc

Csurom vizesen, meztelenül kirohansz a fürdőszobából. Majdnem elnyalsz a kövön, majd a babádhoz érve, kikapod az ágyából, magadhoz szorítod, és a fülébe suttogod: "Oh, édes kis drágaságom, annyira sajnálom! Soha nem zuhanyozok többet!"

10. perc

"A fenébe, ez még mindig balzsam a hajamon?"

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Hasznos tudnivalók az érzékeny bababőr ápolásáról (X)

Az újszülött kisbabáknak egy teljesen új környezethez kell alkalmazkodniuk a születést követően. Az első hónapokban bőrük még sokkal intenzívebben reagál a külső ingerekre, mint a felnőtteké.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések