Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A világ egyik legérdekesebb ikerpárja: egyikük fehér, másikuk fekete

Szerző: Babaszoba.hu

2016. augusztus 3.

Forrás: babaszoba.hu

Trükkös dolog a genetika. Ami ezekkel az ikrekkel történt, az legalábbis tényleg hihetetlen.

Normális esetben, amikor két embernek közös gyermeke születik, a baba nagyjából egyforma mennyiségben örököl géneket az anyától és az apától.
Az emberek mindig azt mondják, anyukámra hasonlítok. De ahogy öregszem, egyre inkább úgy látom, olyan vagyok, mint az édesapám. A mosolyom legalábbis az övé, ha viszont az édesanyámra nézek, egyértelmű, hogy az ő lánya vagyok. Ugyanez van a bátyámmal is.
Ami viszont érdekes, hogy mindkét szülőnknek barna szeme van, míg a bátyámnak és nekem kék. Ez hogy lehetséges? A babák olyan géneket is örökölhetnek, amit a szüleik az ő őseiktől örököltek, de náluk rejtve maradtak. Hát nem fantasztikus a genetika?

Andrew Balasco és családja

Amikor ez a vegyes pár megtudta, hogy ikreket vár, ledöbbent. Nem csoda, mert kicsit sokkolóan hat az emberre, hogy egy baba helyett rögtön kettőről kell gondoskodnia. Aznap, amikor megszülettek az ikrek, újabb elképesztő meglepetés várta őket, egy olyan meglepetés, amit az ultrahang nem tud kimutatni.
A lányuk világos bőrrel született, a fiuk viszont sötétebbel. Ez nagyon ritka, de nem lehetetlen. El tudod képzelni, hány furcsa kérdésre kell válaszolniuk a szülőknek nap, mint nap?
Itt megnézhetsz velük egy riportot!
A cikk forrása itt.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések