Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A tengervíz segít a gyógyulásban

Szerző: Babaszoba.hu

2017. január 10. | Frissítve: 2017. január 16.

Forrás: Medipress

A tengerek sós vize lényegesen gazdagabb ásványi anyagokban, mint a folyóvíz. A sósvíz bővelkedik nátriumban, kloridban, szulfátban, magnéziumban és kalciumban, ezért egy sor probléma orvoslására kitűnően alkalmazható.

A tengervíz segít a gyógyulásban

Ilyen például a pikkelysömör, az ekcéma, illetve számos egyéb immunológiai betegség.
Nem véletlen, hogy már évszázadokkal ezelőtti is tengerparti tartózkodást javasoltak az orvosok a gazdag családok beteg sarjainak: a sós víz és levegő számos betegségre jelent gyógyírt. Ami azt illeti, a tengervizet gyógyászati célokra is felhasználó mozgalomnak neve is van: thalassoterápia, és a hagyományos orvoslás hívei közül is sokan esküsznek rá.
Richard Russel brit orvos 1769-ben disszertációt is publikált a sós víz pozitív hatásairól: véleménye szerint a mirigybetegségeket gyógyítja a tenger csókja, többek között pl. a skorbut, a sárgaság, a mirigyláz is kiküszöbölhető segítségével. Később aztán a köszvény és az ízületi bántalmak is felkerültek a listára, és világossá vált, hogy mentális betegségek egész sorára is jótékony hatással van a tenger.
A friss kutatások már azt is bizonyítják, hogy a tenger közelsége segíthet gyógyítani a szénanáthát, és egyéb allergiás tüneteket is csökkennek, ha rendszeresen sós víz közelében tartózkodunk. Emellett a tenger morajlása és illata önmagában véve segít a meditatív állapot létrejöttében, és jó hatással van az agyműködésre is.
Kapcsolódó cikkeink:
 • Pikkelysömör
 • Atópiás dermatitisz

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Hasznos tudnivalók az érzékeny bababőr ápolásáról (X)

  Az újszülött kisbabáknak egy teljesen új környezethez kell alkalmazkodniuk a születést követően. Az első hónapokban bőrük még sokkal intenzívebben reagál a külső ingerekre, mint a felnőtteké.

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések