Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A születési sorrend eldönti, milyen leszel10 vicces tény a születési sorrendről

Szerző: Babaszoba.hu

2016. augusztus 11. | Frissítve: 2018. szeptember 14.

Forrás: babaszoba.hu

Több gyermeked is van? Akkor talán érdekelhet, mi jellemző rájuk annak függvényében, melyikük mikor született. Vajon az első- vagy másodszülött gyermekek az okosabbak? És melyikük a kreatívabb?

1. Ki az intelligensebb?

Az elsőszülött gyermekek magasabb eredményeket érnek el az intelligenciateszteken, igaz, csak egy ponttal előzik meg a másodszülötteket - derült ki egy kutatásból.

2. Ki a kreatívabb?

Egy többgyermekes családban mindig a legkisebb gyermekek vállalják a legtöbb kockázatot. Ő már lazább nevelési elvekben részesül, szülei őt jobban hagyják elmélyedni a dolgokban, szemben az idősebb testvéreivel.

Akarva-akaratlanul is máshogy neveljük a gyerekeket?

3. Ki fog legmesszebb költözni felnőttkorában?

A középső gyerek egész gyermekkorát szendvicsként élte meg két testvér között, aki mindig arra vágyik, hogy megtalálja végre az identitását. Ő lesz az, aki legtávolabbra merészkedik.

4. Kiből lesz felelősségtudatos, jó vezető?

Amikor a fiatalabb gyerekek megérkeznek a családba, a legidősebbet felruházzák némi szülői szereppel. Ez fokozott felelősségvállalást jelent a számára.

5. Ki a legbarátságosabb, kinek van a legtöbb barátja?

Mivel a szülők figyelmét gyakran teljesen leköti a legidősebb és a legfiatalabb gyermek, a középső gyerekek a barátaikra támaszkodnak.

6. Ki a vonzó, és manipulatív?

Mivel a legfiatalabb gyerekek érkeztek legkésőbb, úgy érzik, kevés figyelemben részesülnek. Hamar megtanulják, hogy lehet elérni, hogy rájuk figyeljenek, bedobják az összes vonzerejüket és bájukat, hogy kikeveredjenek a bajból.

7. Ki beszélget többet a felnőttekkel?

Mivel hosszabb ideig voltak szinte csak felnőttek között, a legidősebb gyermekek élvezik leginkább a felnőttek társaságát.

8. Kiből lesz a jó partner?

A középső gyermekek a leghűségesebbek, ők nagyra becsülik a megbízhatóságot és az elkötelezettséget. Hajlamosak a békefenntartó szerepére is.

9. Ki ússza meg a dolgokat?

A szülők engedékenyebbek a legkisebbel, mivel már kényelmesebb számukra a szülői szerep, és tudják, mikor milyen erőforrásra van szükség.

10. Ki hasonlít a legidősebbre?

Mindegy, hogy épp arra törekszik a középső gyermek, hogy olyan legyen, mint a legidősebb, vagy pedig pont az ellenkezőjére, a középső gyermek könnyen befolyásolható a legnagyobb által.
A cikk forrása itt.
Ezek is érdekelhetnek:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések