Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A szülés után derült ki, hogy összecserélték két pár embrióját

Szerző: Babaszoba.hu

2021. november 10.

Forrás: 24.hu

Beperelte a termékenységi klinikát egy kaliforniai pár, mert kiderült, hogy a mesterséges megtermékenyítés után összecserélték embrióját egy másik páréval, ezért nem a saját gyerekeit hordták ki az anyák.

A szülés után derült ki, hogy összecserélték két kaliforniai pár embrióit (fotó: Getty Images)
Daphna Cardinale és férje Alexander elmondta, hogy mikor 2019-ben megszületett kislányuk, gyanították, hogy valami nem stimmel, mert a gyereknek sötétebb volt a bőrszíne, mint nekik, de az örömük elnyomta a gyanút, és bíztak az orvosaikban - írja a 24.hu az MTI nyomán.
Hónapokkal később DNS-vizsgálatot kértek és kiderült, hogy Daphna egy másik pár gyerekét hordta ki, az övét pedig egy másik nő szülte meg. Ez hatalmas traumát okozott - mondta Daphna, aki férjével egy sajtóértekezleten hozta nyilvánosságra az ügy részleteit. Elvették tőle a lehetőséget, hogy kihordja saját gyerekét, s ez összetörte a szívét - fogalmazott az anya.
Cardinale-ék orvosi műhiba, szerződésszegés, gondatlanság és csalás miatt nyújtottak be keresetet. A dokumentum szerint kártérítést is kérnek. A klinika illetékesei egyelőre nem szólaltak meg a keresettel kapcsolatban. Hasonló perre készül a neve elhallgatását kérő másik pár is.
A gyerekek - mindkettő kislány - egy hét eltéréssel születtek meg 2019 szeptemberében. A szülők három hónapig nevelték a kislányokat, mielőtt a DNS-teszt megerősítette, hogy az embriókat összecserélték.
A kisbabákat közös megegyezéssel 2020 januárjában cserélték vissza.
Daphna arra is kitért a sajtótájékoztatón, hogy hétéves kislányát is nagyon megrázta, hogy húgától meg kellett válnia. A két család a gyerekek visszacserélése után is igyekszik tartani egymással a kapcsolatot - fűzte hozzá a férje.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések