Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A szülés után 1 nappal, a kórházból diplomázott le ez az anyuka

Szerző: Bagaméri Viki

2021. december 26.

Forrás: babaszoba.hu

Ráadásul kitűnő eredménnyel végzett az újdonsült pszichológus anyuka!

A 28 éves Yvonne Monaco pár órával azután, hogy édesanya lett, a kórházból tett sikeres államvizsgát, karjában a kislányával, Laviniával. A különleges kalandra nagyon büszke a fiatal anyuka, azt mondja, igazán szívmelengető arra gondolni, hogy az elmúlt 9 hónapban a babával együtt készült az összes vizsgára, s hogy ketten valósították meg a fontos célt, hogy pszichológus diplomát szerezzen.
Yvonne "vizsgatársa", azaz a kisbabája 3 kilóval és 700 grammal látta meg a napvilágot az olaszországi Bariban található Mater Dei klinikán, ahonnan online jelentkeztek be az államvizsgára. Amellett, hogy maximális pontszámmal végzett, külön dicséretet is kapott, így nem csoda, hogy a fellegekben járt.
Ahogyan a boldog anyuka fogalmazott: Laviniával együtt vette az utolsó akadályokat. Együtt készültek a vizsgákra, vele volt a tételek kidolgozásánál és a diplomamunka megírását is végigkísérte. Nem volt mindig könnyű dolga, ezért várta különös izgalommal az online vizsgát.
Yvonne diplomavédését november 24-re tűzték ki az egyetemén, egy nappal korábban Lavinia úgy döntött, hogy nem időzik tovább az anyukája hasában. A kismama még vajúdás közben is azon aggódott, hogy el kell halasztania ezt a fontos megmérettetést, de a kislánya végül gyorsan a világra jött, így Yvonne készen állt az államvizsgára.
"Fantasztikus élmény volt" - idézte fel emlékeit a most már hivatalosan is pszichológus anyuka, aki kimondhatatlanul hálás a tanárainak azért, hogy lehetőséget kapott arra, hogy a távolból vizsgázzon, ami nem valósulhatott volna meg a kórházi személyzet közreműködése nélkül.
A főnővér, Raffaella Ricci gondoskodott arról, hogy zavartalan legyen az összeköttetés a kórházi szoba és az egyetem között. "Hatalmas izgalmakat éltem át azokban a napokban, szinte fel sem fogtam, hogy megszületett Lavinia, máris az online államvizsgán találtam magam. Igazán varázslatos, hogy a kislányomat a karomban tarthattam közben, azt gondolom, hogy ez egy tökéletes pillanat volt az életemben" - mesélte az újságíróknak Yvonne, akit az eredményhirdetésen is nagy meglepetés ért, ugyanis nem számított arra, hogy maximális pontszámmal szerez doktori címet, ami mellé még dicséret is járt.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések