Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A szoptatás segítségével elkerülhető az asztmás roham

Szerző: Babaszoba.hu

2017. szeptember 28. | Frissítve: 2017. szeptember 30.

Forrás: Medipress

Azok a gyerekek, akiket anyatejjel tápláltak, 45 százalékkal kisebb eséllyel kényszerülnek asztmás rohamokkal szembenézni életük során, mint a tápszeren nevelkedett babák.

A szoptatás segítségével elkerülhető az asztmás roham

A Pediatric Allergy and Immunology című szaklapban közölt kutatás során 960 négy és tizenkét év közötti gyereket vizsgáltak, akik rendszeresen szedtek asztma gyógyszert.
"Noha minden jel arra mutat, hogy a szoptatás hatására csökkent az asztmás rohamok száma, egyértelműn nem tudjuk meghatározni, hogy milyen összefüggés van az asztma és az anyatejes táplálás között" - fogalmaz a kutatást vezető Dr. Anke Maitland-van der Zee.
A szakember szerint valószínű, hogy a bél mikrobióma-aktivitása változik meg olyan módon az anyatej hatására, hogy az immunrendszer jobban reagál a különféle külső hatásokra, így az asztma is kisebb arányban jár rohamokkal a későbbiekben.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Hasznos tudnivalók az érzékeny bababőr ápolásáról (X)

Az újszülött kisbabáknak egy teljesen új környezethez kell alkalmazkodniuk a születést követően. Az első hónapokban bőrük még sokkal intenzívebben reagál a külső ingerekre, mint a felnőtteké.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések