Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A szoptatás segítségével elkerülhető az asztmás roham

Szerző: Babaszoba.hu

2017. szeptember 28. | Frissítve: 2017. szeptember 30.

Forrás: Medipress

Azok a gyerekek, akiket anyatejjel tápláltak, 45 százalékkal kisebb eséllyel kényszerülnek asztmás rohamokkal szembenézni életük során, mint a tápszeren nevelkedett babák.

A szoptatás segítségével elkerülhető az asztmás roham

A Pediatric Allergy and Immunology című szaklapban közölt kutatás során 960 négy és tizenkét év közötti gyereket vizsgáltak, akik rendszeresen szedtek asztma gyógyszert.
"Noha minden jel arra mutat, hogy a szoptatás hatására csökkent az asztmás rohamok száma, egyértelműn nem tudjuk meghatározni, hogy milyen összefüggés van az asztma és az anyatejes táplálás között" - fogalmaz a kutatást vezető Dr. Anke Maitland-van der Zee.
A szakember szerint valószínű, hogy a bél mikrobióma-aktivitása változik meg olyan módon az anyatej hatására, hogy az immunrendszer jobban reagál a különféle külső hatásokra, így az asztma is kisebb arányban jár rohamokkal a későbbiekben.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Válaszd az örömteli fejlődést gyermeked számára! (X)

Kisbabád mosolya a legbiztosabb visszajelzése annak, hogy jól érzi magát és boldog. Ez a mosoly tudatja minden szülővel, hogy gyermeke fejlődése örömteli, a világ bármely pontján is éljenek. De mégis mi a titka az örömteli fejlődésnek?

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák