Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A szoptatás megvédi a gyereket a fülbetegségektől

2016. június 28. | Frissítve: 2016. június 30.

Forrás: Medipress

A szoptatás pozitív hatással van a gyerek hallására és nyelvi fejlődésére, mivel védelmet nyújt a középfülgyulladás ellen.

A szoptatás megvédi a gyereket a fülbetegségektől

A kutatás több mint 2000 gyerek részvételével készült, akik 1989-ben születtek. A résztvevőket három- és hatéves korukban egyaránt tesztelték, hogy volt-e középfülgyulladásuk, illetve két csoportba osztották őket aszerint, hogy szoptatták-e őket vagy sem.
"Kiderült, hogy azok, akiket édesanyjuk szoptatott, nagyobb arányban úszták meg a középfülgyulladást, ugyanakkor az a fajta védettség, amit az anyatej jelent, hatéves korra gyakorlatilag teljesen eltűnt" - mondja a kutatást vezető Chris Brennan-Jones, az Ear Science Institute munkatársa.
"A konklúzió az, hogy azok a gyerekek, akiket nem szoptattak, 33 százalékkal nagyobb eséllyel kapnak fülgyulladást 3 éves korukig, mint azok a kortársaik, akiket anyjuk szoptatott" - teszi hozzá a szakember.
A visszatérő középfülgyulladás egyébként egyáltalán nem számít ritkaságnak: a hároméves gyerekek 26,8 százalékát érinti, míg a hatévesek körében 11,2 százalék szenved miatta.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Kinőttek az első fogak? A következő lépés a helyes fogápolás! (X)

Az egészséges és erős tejfogak nagyon fontosak a gyermek további fejlődése és a később érkező, maradandó fogak egészsége szempontjából.

Anya csak egy van - Játék

Válaszd ki a szívedhez legközelebb álló anya-gyermek közös fotót, és oszd meg velünk! Gyűjtsd a szavazatokat, szerezd meg a LIDL vásárlási utalványok és a Lupilu ajándékcsomagok egyikét.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések