Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A séta vagy a futás a jobb?

Szerző: Babaszoba.hu

2017. május 10. | Frissítve: 2018. július 24.

Forrás: Medipress

A futás és a séta a két legnépszerűbb kardió-edzés. De vajon egy kellemes séta van olyan gyümölcsöző, mint egy izzasztó futás?

A séta vagy a futás a jobb?

Az American Heart Association kutatási eredménye alapján a séta épp olyan jótékony hatással van a szervezetre, mint a futás. A diabétesz, a magas koleszterinszint, a magas vérnyomás és a szív- és érrendszeri betegségek ellen egyaránt kitűnő fegyver mindkét mozgásforma.
A szakemberek 48 ezer olyan futó és sétáló egészségi állapotát vizsgálták, akik 40-es és 50-es éveikben járnak. Megállapították, hogy a két mozgásforma között csupán annyi a különbség, hogy sétálni hosszabb ideig kell, mint futni, egy félórás séta azonban hasonló eredményeket hoz, mint egy 15 perces kocogás.
Megemlítik emellett, hogy a futás nem is mindenki számára ajánlott, mivel nagyobb a sérülésveszély, továbbá túlsúly esetén az ízületek is nagyobb terhelés alatt állnak. A sétálással ezzel szemben nincs hasonló probléma, azt bármilyen egészségi állapot esetén érdemes elkezdeni.
További tipp, hogy a futás és a séta akár keverhető is: egy-egy hosszabb séta rövid kocogással csodákra képes.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Hasznos tudnivalók az érzékeny bababőr ápolásáról (X)

Az újszülött kisbabáknak egy teljesen új környezethez kell alkalmazkodniuk a születést követően. Az első hónapokban bőrük még sokkal intenzívebben reagál a külső ingerekre, mint a felnőtteké.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések