Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A rendőrök a babát is átpelenkázták a bűncselekmény helyszínén

Szerző: Babaszoba.hu

2020. április 15.

Forrás: HVG.hu

Egy társasház udvarán egy férfi zavartan viselkedett, öngyilkossággal fenyegetőzött, miközben a kezében egy csecsemőt tartott. A kiérkező rendőrök megoldották a helyzetet, a kisbabát tisztába is tették, sőt meg is etették.

A rendőrök tisztába tettek egy babát egy bűncselekmény helyszínén (fotó: Magyar Rendőrség/twitter)
A rendőrség közleménye szerint április 13-án 12 óra 50 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy Akácfa utcai társasház belső udvarának erkélyén egy férfi zavartan viselkedik, öngyilkossággal fenyegetőzik és a kezében egy csecsemő van - vette észre a hírt a hvg.hu.
Gyalai Norbert Joakim főtörzsőrmester és Abai László őrmester rádión hallotta a riasztást, és azonnal a megadott címre mentek. Ott azt látták, hogy egy férfi félmeztelenül, kiabálva tologat egy babakocsit a lakás erkélyén, a kisbaba pedig sír. A férfi bezárkózott a lakásba, miután meglátta a rendőröket. Miután a rendőrök kinyittatták a lakást a gondnokkal, a férfit önkívületi állapotban találták, a kisbabát szorongatva. A két rendőrnek sikerült rávenni az apát, hogy a kisbabát tegye bele a babakocsiba. Közben a helyszínre érkezett két járőr is, akik megbilincselték a férfit és előállították a VII. kerületi Rendőrkapitányságra.
Ezután a két rendőr megetette, megitatta és tisztába tette a kisbabát, majd átadták a mentőknek, akik a Heim Pál Gyermekkórházba vitték a csecsemőt megfigyelésre.
(fotó: Magyar Rendőrség/twitter)
Kiderült, hogy a 34 éves R. Richárd vigyázott az 5 hónapos kislányára és a 2 éves testvérére, akit a szomszédoknál találtak meg a rendőrök. Őt átadták az édesanyjának. Amíg a gyerekek édesanyja dolgozott, élettársára bízta a gyerekeket, aki kábítószert fogyasztott és nem törődött a gyerekekkel. A nyomozók a lakásban kábítószert és fecskendőket is találtak.
A rendőrség R. Richárd ellen kábítószer birtoklása és kiskorú veszélyeztetése miatt indított eljárást; a férfit őrizetbe vették és indítványozták letartóztatását. Példamutató, emberséges helytállásukért Budapest rendőrfőkapitánya dicséretben és jutalomban részesítette Gyalai Norbert Joakim főtörzsőrmestert és Abai László őrmestert.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések