Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A rejtőzködő pánikbeteg anyák

Szerző: Babaszoba.hu

2018. november 4. | Frissítve: 2021. december 15.

Forrás: babaszoba.hu

Bár időről időre előkerül a szülés utáni depresszió, a szorongás, a baby blues témája (sokszor valamilyen tragédia kapcsán), de sajnos hamar el is felejtünk beszélni erről a súlyos problémáról.

Egy brit internetes oldal tett közzé egy videót, melyben egy kétgyermekes édesanya, Sophie Mei Lan beszél rendkívül nyers, szívfacsaró módon arról, milyen is átélni a pánikrohamot. Sophie levegőért kapkod, sír, és bevallja: "nem akarok itt lenni, nem tudok megbirkózni ezzel az egésszel". A Channel Mum internetes oldal szerkesztői szerint a pszichés problémákat bemutató videó segíthet azoknak az anyáknak, akik hasonló problémákkal küzdenek, hiszen végre azt érezhetik, nincsenek egyedül.
Meglepően sok anyukát érint a szülés utáni depresszió
"Az anyák 85 százaléka nyilatkozott úgy, hogy éreztek szorongást vagy küzdöttek valamilyen lelki problémával a terhességük alatt vagy a szülésük után. Különösen aggasztó, hogy az anyák felét senki nem figyelmeztette arra, hogy ez megtörténhet" - írják a szerkesztők a videó mellett.
A Channel Mum más aggasztó adatokat is közöl, többek között azt, hogy tízből három anyának volt már legalább egy pánikrohama, 23 százalékuknak pedig úgy volt pánikrohama, hogy a gyermeke is jelen volt. Az anyukák fele titkolja, hogy pánikrohama van, nem beszél erről senkinek, és sokan attól félnek, hogy megítélik őket a pszichés problémáik miatt. Az anyák 22 százaléka pedig olyan kilátástalannak érezte a helyzetét, hogy még az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejükben.
(Cikk forrása: parents.com)
Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Hasznos tudnivalók az érzékeny bababőr ápolásáról (X)

Az újszülött kisbabáknak egy teljesen új környezethez kell alkalmazkodniuk a születést követően. Az első hónapokban bőrük még sokkal intenzívebben reagál a külső ingerekre, mint a felnőtteké.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések