Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A pici körmök kurtítása

2007. szeptember 8. | Frissítve: 2015. június 28.

Forrás: Kismama magazin

Az újszülött körme még össze van nőve a körömággyal, ezért körömvágáskor sérülést okozhatunk, és ez fertőzésveszéllyel jár.

Nem mindegy, mikor végezzük az első körömvágást az újszülött babánál


Mindaddig nem javasolják ezt a műveletet az újszülöttnél, amíg be nem vezethető az olló a köröm alá, akármilyen hosszú is a baba körme. A hadonászó kezecskékkel azonban csúnyán összekarmolhatja az arcát a baba, illetve a szemébe is belekaphat, húzzunk tehát kis zoknit az öklöcskékre.

Nézzünk alaposan a körmére: ha a köröm lenőtt darabja elvált az alatta levő bőrtől, nyugodtan levághatjuk, akár az első héten is. Akkor boldogulunk a legkönnyebben, amikor a baba mélyen alszik, és ellazultan tartja ujjacskáit. Lekerekített végű ollót használjunk, ami csak a babáé. Rendszeresen vágjuk a körmét, mert a hosszú köröm letörhet, és a ruházatba akadva beszakadhat.

Nem egyszerű megfelelő ollót választani

Gondosan válasszuk meg a körömvágó ollót, mert sajnos a legtöbb forgalomban kapható bébiolló használhatatlan - nem viszi a baba körmét. Manikűr kellék boltokban kapható erősebb anyagból készült, lekerekített végű olló, ami amellett, hogy nem balesetveszélyes, könnyen viszi az apró körmöket.

Hozzászólások

Szülés utáni megpróbáltatások

Gátseb, aranyér, császáros seb

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések