Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A pici körmök kurtítása

Szerző: Babaszoba.hu

2007. szeptember 8. | Frissítve: 2018. augusztus 15.

Forrás: Kismama magazin

Az újszülött körme még össze van nőve a körömággyal, ezért körömvágáskor sérülést okozhatunk, és ez fertőzésveszéllyel jár.

Nem mindegy, mikor végezzük az első körömvágást az újszülött babánál


Mindaddig nem javasolják ezt a műveletet az újszülöttnél, amíg be nem vezethető az olló a köröm alá, akármilyen hosszú is a baba körme. A hadonászó kezecskékkel azonban csúnyán összekarmolhatja az arcát a baba, illetve a szemébe is belekaphat, húzzunk tehát kis zoknit az öklöcskékre.

Nézzünk alaposan a körmére: ha a köröm lenőtt darabja elvált az alatta levő bőrtől, nyugodtan levághatjuk, akár az első héten is. Akkor boldogulunk a legkönnyebben, amikor a baba mélyen alszik, és ellazultan tartja ujjacskáit. Lekerekített végű ollót használjunk, ami csak a babáé. Rendszeresen vágjuk a körmét, mert a hosszú köröm letörhet, és a ruházatba akadva beszakadhat.

Nem egyszerű megfelelő ollót választani

Gondosan válasszuk meg a körömvágó ollót, mert sajnos a legtöbb forgalomban kapható bébiolló használhatatlan - nem viszi a baba körmét. Manikűr kellék boltokban kapható erősebb anyagból készült, lekerekített végű olló, ami amellett, hogy nem balesetveszélyes, könnyen viszi az apró körmöket.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Az új JOHNSON'S ® kívül-belül megújultunk (X)

Immáron 125 éve az a JOHNSON'S ® küldetése, hogy a világ leggyengédebb babaápolási termékeit hozza létre. Termékeket, amelyek annyira kíméletesek, hogy minden életkorban, minden korosztálynak ideálisak.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések