Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A pelenka tartalma árulkodik a csecsemő agyáról?

Szerző: Babaszoba.hu

2017. augusztus 1.

Forrás: Medipress

Szakértők szerint a csecsemők pelenkájának tartalmából következtetni lehet a kicsik agyfejlődésére, ugyanis a székletben található bizonyos mikróbák megléte kétéves korban magasabb szintű agyműködést von maga után.

A pelenka tartalma árulkodik a csecsemő agyáról?

Amint azt a Biological Psychiatry című lapban közzétett kutatást vezető Rebecca Knickmeyer, az Észak-Karolina Egyetem Orvosi Iskolájának szakembere kifejtette, arról van szó, hogy azok a gyerekek, akikben megtalálható egy bizonyos baktériumközösség, később jobban teljesítenek bizonyos kognitív teszteken.
Hogy pontosan mi az összefüggés oka, azt egyelőre nem tudják a szakemberek, ezért a jövőben még számos további kutatásra lesz szükség e téren. Az azonban nagyon ígéretesnek tűnik, hogy amennyiben sikerülne mesterségesen befolyásolni a mikrobiom fejlődését a csecsemőkben, ezzel optimalizálni lehetne az agy fejlődését, és bizonyos rendellenességek, például az autizmus kockázata csökkenthető lenne.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Hasznos tudnivalók az érzékeny bababőr ápolásáról (X)

Az újszülött kisbabáknak egy teljesen új környezethez kell alkalmazkodniuk a születést követően. Az első hónapokban bőrük még sokkal intenzívebben reagál a külső ingerekre, mint a felnőtteké.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések