Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A párunk miatt nem tudjuk kipihenni magunkat?

Szerző: Babaszoba.hu

2019. július 27. | Frissítve: 2021. május 17.

Forrás: babaszoba.hu

Újabb fontos különbségre derült fény a nők és a férfiak egészsége között: a nők sokkal kevesebbet alszanak, többek között azért is, mert a férfiak horkolása nem hagyja őket pihenni.

A brit nők fele állandóan fáradtnak érzi magát, harmaduknak pedig egyetlen olyan éjszakája sincs, amikor ki tudná pihenni magát, emiatt pedig a napközbeni hangulatuk, teljesítményük is romlik - derítette ki egy felmérés. A férfiak sokkal jobban állnak, már ami az alvás illeti, a felmérés szerint csak minden tizedik úr panaszkodik arra, hogy nem tudja kipihenni magát.
A párunk miatt nem tudjuk kipihenni magunkat?
A felmérésben (melyet egy matracokat és ágyakat gyártó cég végeztetett el) 2000 pár vett részt. A válaszokból kiderült, hogy a nők nagyjából 1095 órával alszanak kevesebbet évente, mint a férfiak, ez pedig a karrierjükre, a magánéletükre és az egészségükre is komoly hatással van. Sokan úgy érzik például, hogy az alváshiány miatt rosszabb szülőkké válnak, vagy hogy azért nincs energiájuk sportolni vagy egészséges ételeket készíteni, mert nem pihennek eleget. Arról nem is beszélve, hogy az alváshiányt korábban már számtalan súlyos, krónikus betegséggel hozták már összefüggésbe.
A válaszokból kiderült, hogy a nők nemcsak a gyerekeket, a stresszt vagy a menstruációs görcsöket okolják az alváshiányért, hanem a párjukat is az állandó horkolás miatt. A nők úgy vélik, a párjuk naponta három órával aludhat többet, mint ők, ez pedig a válaszadók 15 százalékát kifejezetten idegessé teszi, minden ötödik nő pedig bevallotta, hogy rendszeresen durva és undok a párjával a kimerültség miatt.
Bár a nőknek és a férfiaknak eltérőek az alvási igényeik (például a hormonális különbségek miatt), de az eredmények alapján a súlyos alváshiány hosszú távon megmérgezheti a párkapcsolatokat is. Megoldás lehet például a külön hálószoba! Bár sokan tartanak attól, hogy a külön szobában alvás negatív hatással lesz a kapcsolatra, a felmérésből kiderült, hogy a külön alvók nemcsak jobban ki tudják magukat pihenni, de több közöttük az intimitás is.
(Cikk forrása: burnleyexpress.net)
Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Hasznos tudnivalók az érzékeny bababőr ápolásáról (X)

Az újszülött kisbabáknak egy teljesen új környezethez kell alkalmazkodniuk a születést követően. Az első hónapokban bőrük még sokkal intenzívebben reagál a külső ingerekre, mint a felnőtteké.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések