Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A nők jobban szenvednek a nátha miatt, mint a férfiak

Szerző: Babaszoba.hu

2016. november 25. | Frissítve: 2016. november 26.

Forrás: Medipress

Elképzelhető, hogy rosszabb hatással van a nátha és az influenza a nőkre, mint férfiakra - derül ki egy friss felmérésből, amely azt vizsgálta, ki hogyan éli meg saját tüneteit.

A nők jobban szenvednek a nátha miatt, mint a férfiak

A kutatásból kiderült, hogy a nők körében gyakoribb ilyenkor az fáradtság, illetve izomfájdalmak is gyakrabban jelentkeznek. A nők nem csak fáradékonyabbak nátha és influenza esetén, de a tünetek általában tovább is tartanak - legalábbis a résztvevők önbevallása alapján.
A kutatási anyag egyelőre nem került publikálásra, hanem a múlt hónapban New Orleans-ban megrendezett IDWeek 2016 konferencián ismertették a szakemberek eredményeiket.
A kutatás során 777 férfit és nőt vizsgáltak a The Uniformed Services University of the Health Sciences kutatói 2009 és 2014 között, öt katonai központban az Egyesült Államok különböző területein. A résztvevők vagy mind a hadseregben szolgáltak, vagy a hadseregben szolgálók családtagjai voltak.
Kiderült, hogy szinte minden tünet rosszabb hatással van a nőkre, mint a férfiakra: a köhögés, az orrfolyás, fejfájás, a hidegrázás, a tüsszentés, a mellkasi fájdalom, a légzőszervrendszeri problémák mind hosszabb ideig tartanak esetükben, és bevallásuk alapján kellemetlenebb is mindez. Egyértelművé vált azonban, hogy a különböző vírusok a férfiakat és a nőket nagyjából azonos arányban támadják meg.
A sorozatosan visszatérő megfázásnál érdemes lehet a gyengéd immunerősítés és szerek felé nyitni. Nincsenek mellékhatások, és egyénre szabott megoldást kaphat a megfelelő szakembertől a beteg. Tudtad, hogy Franciaországban a lakosság több mint 40%-a használ homeopátiás szereket?

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések