Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A mentésirányító telefonos segítségével vezetett le szülést egy apa

Szerző: Babaszoba.hu

2020. február 20.

Forrás: 24.hu

Egy Vas megyei férfi saját maga segítette világra gyermekét kedden délután, hősiesen követve a mentésirányító minden mondatát.

A mentésirányító telefonos segítségével vezetett le szülést egy apa (Fotó: Getty Images)
Az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán számolt be: a férfi először riadt hangon kért segítséget a Szombathelyi Mentésirányítástól, mert úgy vélte, harmadik gyermekét váró párjánál talán megindult a szülés - írja a 24.hu.
A mentésirányító riasztotta a legközelebbi mentőkocsit, a fájások akkor még nem voltak gyakoriak, de a helyzet gyorsan változott. Az édesapa a vonalban maradt, a fájások egyre gyakrabban, erősebben jelentkeztek, így rá kellett vennie az édesapát, hogy vizsgálja meg az asszonyt. Ezután vált egyértelművé, hogy a telefonos instrukciók alapján neki kell megkezdenie a már beindult szülés vezetését.
Eközben elindult egy emelt szintű egység is, a férfi pedig hősiesen követte a mentésirányító minden mondatát: az egészséges kisfia meg is született éppen az első mentő érkezésekor. Az újszülöttet és édesanyját ellátás után, stabil állapotban vitték kórházba a mentők az apa kíséretében.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések