Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A legjobb trükkök anyáktól anyáknak

Szerző: Sz. K.

2018. február 17. | Frissítve: 2019. október 20.

Forrás: babaszoba.hu

Nincs még egy olyan jó feltaláló, mint egy kétségbeesett anya: olyan problémákat kell gyorsan, olcsón és minél egyszerűbben megoldani, amelyekről korábban nem is sejtettük, hogy léteznek.

A The Bump.com című internetes oldal összegyűjtött néhány ötletet, melyek biztosan megkönnyíthetik egy-két anyuka vagy apuka életét!

Popsitörlő dobozából mini pelenkázókészlet

A kiürült dobozban elférnek a pelenkák és a váltás ruha is 

Elizabeth Rasco megelégelte, hogy semmi nem fér el a pelenkázótáskában, a ruhák összegyűrődhetnek, a pelusok szétszóródhatnak. Ezért a popsitörlőket azok dobozának tetejéhez rögzítette két erősebb gumival, így alattuk elférnek a pelenkák, sőt még egy váltás ruha is. Így a pelenkázáshoz szükséges eszközök sokkal kisebb helyet foglalnak, könnyen, egyszerűen fel lehet kapni a mini készletet, és attól sem kell tartani, hogy pont akkor nem találjuk a szükséges holmikat, amikor azokra szükség lenne.

Zuhanysapkát a babakocsi kerekére!

Katy Cox kétgyermekes anyuka kénytelen egy szőnyegpadlós előszobában tárolni a babakocsit, és megunta, hogy folyton takarítania kellett a kerekek után a sarat, homokot. Néhány olcsó zuhanysapkával azonban sikerült hatékonyan megoldania a helyzetet, így jóval kevesebbet kell a kosszal foglalkozni. A zuhanysapkás trükk akkor is beválhat, ha az autónk csomagtartójába kell a sáros, koszos kerekű babakocsit betenni!

Fürdőszobai tárolóból cumisüvegtartó

Egy pár száz forintos, falra akasztható fürdőszobai tárolóban nagyszerűen elférnek a cumisüvegek, kulacsok, csőrös poharak, az akasztókra pedig felsorakoztathatóak a cumik - ezzel a módszerrel szabadított fel jókora helyet a konyhaszekrényében Brooke McDaniel.

Kezeket a körre!

Egyszerű módszer, amivel biztonságban tudhatjuk a kicsiket a parkolóban

Az lányos anyukák valószínűleg nagyon jól ismerik a Jégvarázs című mesefilmet, azt azonban talán kevesebben tudják, hogy az Annának hangját kölcsönző színésznőnek, Kristen Bellnek jó néhány okos gyermeknevelési ötlete van. Az Instagramon megosztott tipp szerint például úgy tanította meg a gyerekeit, hogy ne mozduljanak el mellőle a parkolókban, hogy a kezüket a tanksapkára kell tenniük. A kör alakú rész jól elkülöníthető az autón, és a kicsik hamar megszokják, hogy ott kell tartaniuk a kezüket, míg anya mást nem mond.

Hajszárítót a pocakra!

A hajszárító már jó néhány babát segített elaltatni, de egy ausztrál anyuka szerint a császáros kismamáknak is jó szolgálatot tehet. Mel Watts minden zuhanyozás után a hajszárítóval hideg levegőt fújt a sebre, így rövid idő alatt teljesen megszárította az érintett területet - ezzel pedig jelentősen lecsökkenthette annak a rizikóját, hogy a seb elfertőződjön!

Különleges jégkrém bébiknek

A fogzás sok szülőnek rémálom, de a hűvös rágcsálnivaló segíthet a babáknak. Bár lehet kapni speciális, lehűthető rágókát is, jobban járunk, ha anyatejből készítünk a kicsinek különleges jégkrémet! Tasia Blackwell a lefejt anyatejet jégnyalóka-készítő formába töltötte, lefagyasztotta, és ezzel kínálta a kisbabáját. Ezzel nemcsak a fájdalmakat enyhíthette a kicsi, de meg is uzsonnázott!
Forrás (és még több szuper ötlet): The Bump.com
Ezt is érdemes elolvasni:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák