Baba

A legjobb fürdőjátékok

Milyen fürdőjátékokkal teheted még izgalmasabbá az esti fürdetést babád számára? Mutatunk pár ötletet.
2018. Augusztus 07.
A legjobb fürdőjátékok

A fürdőjáték garantáltan élménnyé varázsolja a fürdést annak a gyerkőcnek is, aki kezdetben kézzel-lábbal hadakozik az esti szertartás ellen. A fürdetés ugyanis olyan klassz játékká válhat a spriccelő fürdőfigurák, kishajók, színes, világító, úszó alkalmatosságok között, ami a gyermek környezetéről szerzett tapasztalatait is gazdagítani fogja.

A fürdőkádban a gyerkőc a vízi közeg érzékelése mellett a különféle anyagok tulajdonságairól is tapasztalatokat fog szerezni. Számára óriási újdonság, hogy a vízzel teli pohár lesüllyed, míg más játékok a víz felszínén lebegnek. Az öntögetéssel a finommotorikáját fejleszti észrevétlenül, és egyúttal megtanulja a több-kevesebb fogalmát is.Használd a baba fejlődése kalkulátorunkat, hogy nyomon tudd követni kisbabád fejlődését!

Szerezz be tehát minél változatosabb játékokat, vagy nézz szét otthon, mit is lehetne hasznosítani az esti fürdetéskor, hogy többféle tevékenységre teremts lehetőséget számára!

Játékos fürdés

Úsztassatok különféle kishajókat, gömböket, dobjatok a kádba színes, spriccelő vagy akár sötétben is világító gumiállatkákat, játékfigurákat.

Amikor már stabilan megy a fürdőkádban is az ülés, érdemes beszerezni különféle nagyságú és formájú kispoharakat, vödröket, öntözőkannákat, melyek segítségével öntögethet és töltögethet a pici. Nagy élvezettel hajtják meg a kis vízimalmok kerekeit is a víz segítségével a babák.

A fürdőkádban aztán számtalan szokatlan, de roppant vicces játékot is lehet játszani. Már a legkisebbek is szívesen bíbelődnek a fürdőkádban a sípoló, csipogó, színes vízhatlan könyvekkel, amelyekkel a későbbi könyvolvasást is megszerettethetjük.

A habszivacsból készült figurák, járművek és tárgyak sokasága is számtalan játéklehetőséget rejt. Szívesen rajzol a szárazföldön? Színes fürdőkrétákkal csodás műalkotásokat lehet készíteni a fürdőkád oldalára és a csempére is, amit aztán könnyedén le tudtok mosni egy szivaccsal vagy kendővel.

A fürdőkádra, csempére tapasztható kreativitást fejlesztő színes habszivacsból készült figurák is vidámmá és szórakoztatóvá teszik a fürdési időt. A tapadókoronggal ellátott játékdarabkákat érdemes csempére tehető tartóhálóban tárolnotok, hogy mindig kéznél legyenek.

Ha még különlegesebb élményre vágytok, dobjatok a kád aljába világító úszó gumikavicsokat, amelyek garantáltan jó hangulatot teremtenek a nyűgösen induló fürdetéshez.

Erre figyelj a játékok kiválasztásakor!

A fürdőjátékokat mindig megbízható helyről szerezd be. Fontos, hogy ezek a termékek ne okozzanak elszíneződést, ne legyenek károsak a baba egészségére, és emellett a vízi közeget is jól bírják.

Ügyelj a fürdőjátékok tisztítására és alapos kiszárítására!

+4 tipp: Ami mindig kéznél van

1. Véletlenül se dobjátok ki az üres samponos és tusfürdős flakonokat, hiszen ezekből hajót, ladikot lehet kialakítani. A műanyag szappantartók is kiváló úszóalkalmatosságok a vízben.

2. A gyógyszertárban kapható gyógyszeradagoló fecskendők a legszórakoztatóbb vízipisztolyok lehetnek a fürdővízben.

3. Hajtogass papírcsónakot, vagy varázsolj úszó figurákat pingpong labdából te magad.

4. A nyárról megmaradt búvárszemüveg, felfújható kislabda, vízipisztoly az esti fürdéskor újra remek játékká válhat.

(X) A képen Fisher-Price pillangós pancsikönyv látható.

Kapcsolódó cikkeink a gyermek fejlődése témában: