Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A krumplitól remélnek megváltást az oltásellenesek

Szerző: Babaszoba.hu

2019. május 18.

Forrás: babaszoba.hu

Az oltásellenesek hosszú ideje terjesztenek olyan veszélyes tévhiteket, melyek miatt egyre kevesebben adatják be az oltásokat, így több súlyos fertőző betegség is újra terjedni kezdett. A legújabb "ötletük" azonban visszaüthet.

Az oltáskritikusok, oltásellenesek annak ellenére terjesztenek veszélyes tévhiteket (például azt, hogy a védőoltások autizmus okoznak), hogy azokat számos tudományos kutatás megcáfolta már. Működésük szomorú következménye, hogy több súlyos fertőző betegség is "visszatért", újra terjedni kezdett. A WHO jelentése szerint például egy év alatt 300 százalékkal nőtt a kanyarós esetek száma, és kanyarójárvány van többek között Ukrajnában, az USA-ban, a Fülöp-szigeteken, Thaiföldön, Etiópiában és Szudánban is.
Természetesen a nyers burgonya nem szív ki semmit sehonnan
Azonban a legújabb ötlettel, melyet az oltástagadók terjeszteni kezdtek, éppen az ellenkezőjét érhetik el, mint szeretnék. Úgy vélik ugyanis, hogy ha egy darab nyers krumplit tesznek az oltás helyére, akkor a zöldség egyszerűen "kiszívja az oltással a szervezetbe juttatott toxinokat". Ez természetesen butaság, de az internetezők szerint kifejezetten előnyös lehet a "trükk" továbbosztása, méghozzá azért, mert így az oltásellenes szülők is készek beoltatni a gyereküket, hiszen "tudják, hogy utána megakadályozhatják a károsodást".
(via)
Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések