Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A krónikus fáradtság csak a fejünkben van jelen?

Szerző: Babaszoba.hu

2016. szeptember 5. | Frissítve: 2016. szeptember 9.

Forrás: Medipress

Egyes szakemberek szerint a krónikus fáradtság nem egy létező állapot, hanem inkább egy tünet, amely más problémákról árulkodik. Vajon mi az igazság?

A krónikus fáradtság csak a fejünkben van jelen?

Sokan érvelnek arról, hogy a krónikus fáradtság olyasmi, ami csak a fejünkben van jelen, és elég a hozzáálláson változtatni. Egy friss kutatás szerint ugyanakkor létező állapotról van szó, amely egészen konkrét módon befolyásolja a vérképet, ilyesformán egyszerűen kimutatható.
Érdekes módon azok a változások, amelyek ilyenkor a szervezetben végbemennek, a leginkább a téli álmot alvó állatok testének változásaihoz hasonlíthatók. Fontos felfedezés ez, hiszen a krónikus fáradtság több százezer ember életét keseríti meg világszerte. Azzal, hogy a betegség a vérből kimutatható, vélhetően a kezelés is egyszerűbbé válik.
A probléma rendszerint a 20-as, 30-as években, illetve a 40-es évek elején jelenik meg, és egy időben juppiláznak is becézték, mivel főként a fiatal üzletemberek körében gyakori jelenség.
A San Diego-i központú Kaliforniai Egyetem munkatársai 45 krónikus fáradtsággal küzdő és 39 ember vérmintáit elemezték, és azonosítottak olyan elemeket a vérből, amelynek segítségével 90 százalékos biztonsággal megállapítható volt, hogy ki küzd krónikus fáradtsággal.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések