Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A kanyaró terjed, oltóanyag nincs

Szerző: Babaszoba.hu

2018. január 23.

Forrás: PharmaOnline

Gyorsan terjed a kanyaró Kárpátalján, és már két hete elfogyott az oltóanyag. A kárpátaljai kormányzó szerint a kanyaró gyors terjedésért az egészségügyi tárca a felelős, ugyanis nem volt elegendő vakcina, amivel beolthatták volna a gyerekeket.

A kanyaró terjed, oltóanyag nincs
Hennagyij Moszkal, kárpátaljai kormányzó szerint süket fülekre találnak az oltóanyagra vonatkozó kéréseik. A kanyaró gyors terjedésért az egészségügyi tárcát teszi felelőssé, ugyanis hiányoznak a kanyaró elleni oltóanyagok, csakúgy, ahogy a mumpsz és a rubeola elleni vakcinák is.
A Técsői járásban két hétre járványszünetet rendeltek el az összes óvodában és iskolában, olyan mértékben növekszik a kanyarós megbetegedések száma.
A kanyaróval fertőzöttek 78 százaléka 17 év alatti gyerek, a megbetegedések fő oka pedig az, hogy nem tudták őket időben beoltani, mert nem volt elég vakcina. Kárpátalja továbbra sem kap elég oltóanyagot, a védőoltások kevesebb mint egyharmada érkezett meg tavaly. A kárpátaljai kormányzó Magyarországhoz fordult humanitárius segélyért, hogy elegendő vakcina kerüljön a térségbe.
Az egészségügyi tárca szerint minden régióban elegendő vakcina van, de a kormányzó szerint ez hazugság, ráadásul a kéréseiket semmibe veszik. Hozzátette azt is, hogy ha a kanyaró halálos áldozatokat követelne, akkor a teljes felelősség az egészségügyi minisztérium vezetését terheli.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések