Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A hercegi házaspár újra babát vár

Szerző: Babaszoba.hu

2017. szeptember 5.

Forrás: Index.hu

Katalin és Vilmos harmadik gyermeküket várja, György és Charlotte után. A hírt a Kensington-palota jelentette be.

A hercegi házaspár újra babát vár

Vilmos a jövőbeni brit uralkodónak és Katalinnak első gyermeke, György herceg 2013 júliusában, húga, Charlotte hercegnő 2015 májusában született, most pedig újabb baba érkezik a családba - adta hírül az Index.
A hivatalos Kensington-palota közleménye szerint a 91 éves II. Erzsébet királynő "elragadtatással" fogadta az újabb dédunoka érkezésének hírét. Sorrendben ő lesz a királynő hatodik dédunokája.
A szülés várható időpontját nem közölték, de a brit udvari szokásjog alapján a terhesség 12. hete előtt nem jelentik be a királyi családban gyermek érkezését.
A rövid közlemény kitér arra is, hogy Katalin hercegnő ezúttal is terhességi rosszullétektől szenved, így történt az előző két várandóssága során is. Emiatt már le kellett mondania hivatalos programjait. Katalint a Kensington-palotában ápolják.
Katalin nem egyszerű terhességi rosszulléttől szenved, hanem ezúttal is hyperemesis gravidarumtól, azaz vészes terhességi hányástól, amely súlyos betegség, mind a kismamára, mind a babára nézve veszélyes A folyamatos hányás kiszáradással, súlyos fogyással jár. Akár napi 30-35 hányást is jelenthet. Mivel a kismama szervezete nem jut elég táplálékhoz ájuláshoz is vezethet a betegség. A betegség a terhesség korai szakaszában jelenik meg és általában a 20. hétig tart.
A hercegnőt első várandóssága idején kórházban is kezelték, és második terhessége alatt is programokat kellett lemondani a rosszullétek miatt.
Első terhessége idején rendszeresen infúziót kapott azért, hogy nehogy kiszáradjon.
A baba - Károly trónörökös és Vilmos herceg, valamint bátyja és nővére után - az ötödik helyre kerül majd a brit trónutódlási sorrendben, a hatodik helyre utasítva majdani nagybátyját, vagyis Harry herceget. A trónöröklési helyét nem befolyásolja, hogy fiú lesz-e vagy lány, mert a brit kormány kezdeményezésére az elmúlt években elindított reformfolyamat eltörölte a királyi fiúutódok trónutódlási elsőbbségét.
Máris megindult a találgatás a baba nevére vonatkozóan: a fogadóirodák szerint ha fiú születik, akkor az Arthur, ha lány, akkor pedig az Alice név a legesélyesebb.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések