Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A helyes testtartásért

Szerző: Latin Anikó

2003. március 7. | Frissítve: 2016. szeptember 5.

Forrás: Anyák Lapja

Nem kell hozzá, csupán a testünk, egy kényelmes ruha, néhány perc szabadidő, a lakás egy szőnyeges sarka. Nemcsak a gerincferdőléses gyerekeknek van szüksége tartásjavító (gyógy)tornára. A szép és egészséges testtartás egész megjelenésünket befolyásolja.

A megfelelő testtartás segíti, hogy szerveink nekik előnyös helyzetben tudjanak működni. Így a tornádat ajánlatos tükör előtt végezni.

A helyes testtartásért


Áll kis terpeszben, tenyeredet szorítsad a hasadhoz. Hasizmaid feszítsd meg, majd lazíts. A feszítés 3-4 mp-ig tartson, a lazítás ennél rövidebb ideig. Ismételd meg néhányszor!

Állj párhuzamos lábbal, 2-3 ujjnyi távolság legyen az ujjak, ugyanannyi a sarkak közt. Kerüld a szögállást, mert az a lúdtalp kialakulását segíti! Ahol a legerősebben homorít a gerinced, toldd kissé hátra. Hasad húzd be, ezáltal feneked is süllyed, és a medencéd nem billen előre. Vállad engedd le, egy kicsit húzd hátra, fejed tartsd középtartásban. Gyakorold ezt a helyes testtartást naponta többször 1-2 percig.

Állj zárt lábbal, kezed helyezd a fenekedre, kifelé fordított tenyérrel. Feszítsd meg farizmod, közben kezeddel adj ellennyomást erre a területre. Folytasd a feszítést, lazítást legalább 10-szer.

Állj terpeszállásban, párhuzamos lábfejekkel, hasad húzd be, kezed helyezd a tarkódra. E tartásból:

Döntsd törzsed egyik, majd a másik oldalra úgy, mintha tested egy képzelt falfelületen csúsztatnád igen lassú tempóban. Ismételd néhányszor.

Terpeszállásban jobb kezed tedd a csípődre, a bal karod pedig emeld magasra. Innen:

Döntsd törzsed jobbra, bal karoddal nyújtózz jobbra, mintha valamit el akarnál érni. Térj vissza a középtartásba, és karcserével - lassú ütemben - folytasd a gyakorlatsort.

Terpeszállás, karok magastartásban, összefont ujjakkal. Tenyered fordítsd felfelé. Innen:

Behúzott hassal döntsd törzsed jobbra, majd át balra, igen lassú ütemben. A törzsdöntés során tartsd meg tested oldalsíkját. Ismételj néhányszor.

Állj zárt lábbal, kezek a popsin. Ebből a helyzetből:

Hajolj kissé hátra derékból, igen óvatos mozdulattal. Térj vissza az egyenes tartásba, és végezd a hátrahajlást terpeszállásban is.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Hasznos tudnivalók az érzékeny bababőr ápolásáról (X)

Az újszülött kisbabáknak egy teljesen új környezethez kell alkalmazkodniuk a születést követően. Az első hónapokban bőrük még sokkal intenzívebben reagál a külső ingerekre, mint a felnőtteké.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések