Baba

A férjem piszkálja a fiamat a hosszú haja miatt

Egy anya kér segítséget az internetezőktől, mert férje folyton piszkálja a fiukat, akinek hosszú a haja.
2022. Március 12.
Egy fiú is lehet boldog hosszú hajjal (Fotó: Getty Images)

Furcsa, hogy 2022-ben ez még téma, de a Redditen egy édesanya azért kér segítséget, mert férje folyamatosan piszkálja fiukat, mert a gyereknek hosszú a haja. A nő azt írja, hogy a férje olyanokat mond a gyereknek, hogy “ezzel a hajjal úgy néz ki, mint egy csinos kislány”.

A férfi azzal is hergeli a nőt, hogy biztos azért engedi a hosszú hajat, mert azt akarja, hogy fiuk meleg legyen. Az anya utálja ezeket a megjegyzéseket, a gyerek viszont hallani sem akar arról, hogy rövidebb legyen a haja, inkább copfba fogja, hogy ne lógjon a szeme elé.

Jó lenne ennek az apának (és minden hasonlóan gondolkodónak) megérteni, hogy az ember hajhosszának semmi köze a szexualitásához. Amúgy meg kit érdekel, ha a gyerek meleg?

Volt hozzászóló, aki azt írta, neki nő létére rövid a haja, mégsem meleg. Egy másik anya felelevenítette, hogy kisfia nemrég arra kérte, copfozza be a haját, mert az egyik barátjának is copfja van. “És a kisfiam boldog volt a copfjával.”

Egy tanulmány szerint a lányok kétéves koruk körül kezdik el kedvelni a rózsaszínt, annak ellenére, hogy születésükkor még egyik színt sem részesítik különösebben előnyben.

Ugyanebben a korban kezdenek el a kisfiúk elutasítani mindent, ami rózsaszín, mivel amint tisztába jönnek saját nemi identitásukkal, ragaszkodni kezdenek a sztereotípiákhoz.

De tény, ha egy fiúnak hosszú a haja vagy szereti a rózsaszínt, még nem lesz meleg, aki pedig melegnek születik, azon szerencsére egy hajvágás sem változtat!