Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A férjem piszkálja a fiamat a hosszú haja miatt

Szerző: Babaszoba.hu

2022. március 12.

Forrás: babaszoba.hu

Egy anya kér segítséget az internetezőktől, mert férje folyton piszkálja a fiukat, akinek hosszú a haja.

Furcsa, hogy 2022-ben ez még téma, de a Redditen egy édesanya azért kér segítséget, mert férje folyamatosan piszkálja fiukat, mert a gyereknek hosszú a haja. A nő azt írja, hogy a férje olyanokat mond a gyereknek, hogy "ezzel a hajjal úgy néz ki, mint egy csinos kislány".
Egy fiú is lehet boldog hosszú hajjal (Fotó: Getty Images)
A férfi azzal is hergeli a nőt, hogy biztos azért engedi a hosszú hajat, mert azt akarja, hogy fiuk meleg legyen. Az anya utálja ezeket a megjegyzéseket, a gyerek viszont hallani sem akar arról, hogy rövidebb legyen a haja, inkább copfba fogja, hogy ne lógjon a szeme elé.
Jó lenne ennek az apának (és minden hasonlóan gondolkodónak) megérteni, hogy az ember hajhosszának semmi köze a szexualitásához. Amúgy meg kit érdekel, ha a gyerek meleg?
Volt hozzászóló, aki azt írta, neki nő létére rövid a haja, mégsem meleg. Egy másik anya felelevenítette, hogy kisfia nemrég arra kérte, copfozza be a haját, mert az egyik barátjának is copfja van. "És a kisfiam boldog volt a copfjával."
Egy tanulmány szerint a lányok kétéves koruk körül kezdik el kedvelni a rózsaszínt, annak ellenére, hogy születésükkor még egyik színt sem részesítik különösebben előnyben.
Ugyanebben a korban kezdenek el a kisfiúk elutasítani mindent, ami rózsaszín, mivel amint tisztába jönnek saját nemi identitásukkal, ragaszkodni kezdenek a sztereotípiákhoz.
De tény, ha egy fiúnak hosszú a haja vagy szereti a rózsaszínt, még nem lesz meleg, aki pedig melegnek születik, azon szerencsére egy hajvágás sem változtat!

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések