Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A bőrkontaktus óriási ereje - Csodás fotók készültek koraszülött babákról

Szerző: Jaksa Petra

2017. május 18. | Frissítve: 2020. január 16.

Forrás: babaszoba.hu

A közvetlen bőrkontaktus bizonyítottan segít egészségügyileg és lelkileg is a koraszülött babáknak. Ezt a meghitt pillanatot örökítette March of Dimes, nonprofit szervezet és a Saint Luke's Kórház közös programja.

A bőrkontaktus ereje. Fotó: Facebook


Anyák napja alkalmából az amerikai March of Dimes elnevezésű nonprofit szervezet és a Saint Luke's Kórház összefogott, hogy az intenzív osztályon tartózkodó édesanyáknak és gyermekeiknek még emlékezetesebbé tegye ezt a napot. Csodaszép fotókat készítettek, melyekkel a baba-mama bőrkontaktus fantasztikus erejére szeretnék felhívni a figyelmet.

Fotó: Facebook

Fotó: Facebook

Fotó: Facebook

A koraszülött (a terhesség 37. hete előtt) született csecsemők sajnos számtalan egészségügyi kockázatnak vannak kitéve és olyan élethosszig tartó komplikációkkal kell szembe nézniük, mint a légzési problémák, a látásvesztés, a cerebrális parézis (mozgásfogyatékosság) vagy a szellemi fejlődésben való lemaradás.
Magyarországon minden 10. újszülött idő előtt jön világra, mely ezzel az egyik leggyakoribb terhességi kórképnek számít. A bőrkontaktus a születés utáni percekben/órákban bizonyítottan óriási jelentőséggel bír. A koraszülöttek esetében csökkenti a baba oxigénigényét és sokkal stabilabb állapotban tartja, mint bármilyen más módszer. Ezt bizonyítja annak az ikres anyukának a története is, aki a mellkasára helyezve mentette meg az egyik gyermeke életét.
Bővebben a bőrkontaktus fontosságáról itt olvashatsz.
Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések