Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A babamentő inkubátornak hála Napsugár kapott egy új esélyt

Szerző: Babaszoba.hu

2019. május 29.

Forrás: MTI

Egészséges újszülött kislányt találtak Miskolcon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház bejáratánál elhelyezett babamentő inkubátorban. A Napsugár nevet adták neki a kórház dolgozói.

Az inkubátor hétfőn este jelzett, a kórház személyzete azonnal intézkedett: a Gyermekegészségügyi Központ munkatársai gondozásba vették a gyermeket, majd a koraszülött- és újszülött-pathológiai osztályra vitték.
Egészséges újszülöttet találtak a babamentő inkubátorban Miskolcon
A kislány nem sokkal a megtalálása előtt születhetett és bizonyára nem intézményi körülmények között. Jól van, az első vizsgálatok szerint egészséges. A 45 centiméterrel és 2990 grammos súllyal született kislánynak a kórház dolgozói a Kis Napsugár nevet javasolták.
A kórház arra is kitért, hogy a nők - ha nem szeretnék felnevelni a gyereküket - az anonim szülés és a nyílt vagy titkos örökbeadás mellett is dönthetnek, valamint továbbra is működik a babamentő inkubátor.
A kórház főbejárata előtt 1998-ban helyezték el a készüléket, azóta ez a kislány volt a tizenharmadik újszülött, akit itt találtak.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések