Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A baba első karácsonyi ajándékaMit kapjon a pici? (születéstől egy éves korig)

Szerző: Sződy Judit

2012. december 3. | Frissítve: 2017. december 5.

Forrás: babaszoba.hu

Nem utolsó élmény, amikor ráébredsz: mostantól a karácsony a leginkább a gyerekedről fog szólni. Talán a lakás díszei is mások lesznek, mint eddig. Ami a fa alá kerül, biztosan! Segítünk választani.

A baba első karácsonyi ajándéka

Az első barátok

Az újszülött számára az egész világ újdonságnak számít. Nem könnyű ekkora élménydömpingben különleges újdonsággal előrukkolni. Talán az a legjobb, ha olyasmit kap, ami ebben a változó világban az állandóságot jelenti. Ezeket a kedves kis méhecskéket a kiságy rácsára, a hordozó ülésére, vagy a babakocsi peremére is rögzítheted, így mindig a babával lehetnek első barátai. Az újszülött fókusztávolsága 25-30 centi, tehát ebben a távolságban látja őket a legjobban.

Ringatózva

A ringatás már a pocakodban is megnyugtatta a picit, miután megszületett, továbbra is az első számú kedvenc maradt. Talán nem is sejted, hány kilométert járkáltál már vele föl -alá a lakásban. Ha már tud ülni a babád, éppen ideje, hogy kapjon egy biztonságos babahintát.

A zene kell!

Palya Bea Altatok című cédéje, könyv melléklettel jó választás, ha zenéről van szó. Hivatalosan könyv, cédé melléklettel, de úgy gondolom, a babádnak a zene fontosabb. A különleges dalok a világ sok tájának zenei kincséből táplálkoznak, ez éppen a pici baba ízlésének való, aki ebben a korban még nemzetközi nyelven beszélget.

Puha csörgő

Horgolt, puha állatfigurás csörgőknek minden baba örül. A természetes anyagból készült játék az egészségre sem káros. Számos színben és állatfigurában kapható.

Fürdés közben is játék!

Minden baba életében eljön a pillanat, amikor a fürdőkád és játszás terepévé válik. A fürdős játékok lehetnek figurák és könyvek is, minél színesebb és részletgazdagabb annál érdekesebb.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Hasznos tudnivalók az érzékeny bababőr ápolásáról (X)

Az újszülött kisbabáknak egy teljesen új környezethez kell alkalmazkodniuk a születést követően. Az első hónapokban bőrük még sokkal intenzívebben reagál a külső ingerekre, mint a felnőtteké.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések