Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A Facebook letiltotta az oltásellenesek legnagyobb oldalát

Szerző: Babaszoba.hu

2019. június 11.

Forrás: Index.hu

Saját felületéről eltávolította a Facebook a legnagyobb oltásellenes híroldalt, a Natural Newst.

A Natural News politikai és tudományos álhíroldalt tiltotta le a Facebook saját felületéről. Az oldalt 3 millióan követték. Az álhír portál nemcsak oltásellenes tartalmakat közölt, hanem a hivatalos orvoslással szembeni gyanakvást propagálta, áltudományos, politikai összeesküvés-elméleteket népszerűsített. Az oldalt Mike Adams alapította, aki azt állítja, hogy a cukorbetegsége miatt kezdett érdeklődni az alternatív táplálkozás iránt, és hogy természetes módon teljesen meggyógyította magát - írja az Index. Adams azt is hirdeti, hogy teljesen el kell hagyni a gyógyszereket.
A Facebook letiltotta az oltásellenesek legnagyobb oldalát
A Natural News híreiről most szombaton közölt egy nagyobb leleplező anyagot a Daily Beast. A cikk bemutatja, hogyan vegyítik a szélsőjobbos konteókat az orvoslásellenességgel, hogyan próbálják lebeszélni a szülőket a védőoltások beadásáról. Az oldalon "organikus brokkolihajtás-kapszulák" és hasonló, áldásos hatásúnak mondott termékek hirdetései jelennek meg, olyan álhíreket is írnak, mint például az, hogy a gendersemleges szülők levágják az újszülöttjeik nemi szervét az egyenlőség nevében. Ebből nyilván semmi nem igaz.
A Daily Beast cikke után szinte azonnal letiltotta a Facebook a Natural News oldalát. Az indoklás szerint a konteóoldal a spam-szabályaikat sértette meg. Az elmúlt hónapokban a Facebook más nagy közösségi médiafelülethez hasonlóan több hasonló álhíroldalt is letiltott, és tavasszal abbahagyták az oltásellenes hirdetések megjelenítését is. Mike Adams szerint a Natural News kitiltása a Facebookról csak az internetes monopóliumok cenzúrájának az újabb bizonyítéka.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések