Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A Bika gyermeket nem érdemes siettetniMit játszik a Bika? (IV. 21. - V. 21.)

Szerző: Podonyi Hedvig

2011. április 27. | Frissítve: 2020. május 18.

Forrás: Kismama magazin

Apró korában nagy kedvelője lehet a puha plüssállatkáknak, és elképzelhető, hogy jó ideig lépni sem hajlandó kedvenc takarója vagy "alvórongya" nélkül.

Mivel játszik szívesen a kis Bika?

Később a játszótéren, mialatt a többiek teli tüdőből visítozva rohangálnak fel-alá, ő többnyire csöndben és békésen építkezik a homokozóban, és csak akkor jön ki a sodrából, ha valaki esetleg megrongálja a művét.
Otthon is szívesen segít, ha pogácsát kell gyúrni - akár fiú, akár lány -, kedvelheti a gyurmázást, az agyagozást, vagyis többnyire kedvét leli az anyag "kétkezi" megformálásával kapcsolatos tevékenységekben.
Ugyancsak örömmel mélyed el a színek világában, a rajzolásban és festegetésben, valamint sok örömöt jelenthet számára a zene, az éneklés. A türelmetlenségre, a siettetésre általában makacssággal és lassítással reagál, tehát mindig adjunk neki módot arra, hogy végiggondolhassa, feldolgozhassa az őt érő hatásokat.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Válaszd az örömteli fejlődést gyermeked számára! (X)

Kisbabád mosolya a legbiztosabb visszajelzése annak, hogy jól érzi magát és boldog. Ez a mosoly tudatja minden szülővel, hogy gyermeke fejlődése örömteli, a világ bármely pontján is éljenek. De mégis mi a titka az örömteli fejlődésnek?

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák