Baba

A 3-6 hónapos baba fejlődése – Gyakorlatok, amivel segítheted

Az alábbi egyszerű és szeretetteljes gyakorlatok segítik a 3-6 hónapos babák fizikai fejlődését, ugyanakkor megerősítik a kettőtök kapcsolatát is.
2017. Január 18.

Lógass a feje fölé játékokat, hogy értük tudjon nyúlni

A parents.com olyan hasznos tanácsokat gyűjtött össze, melyek játékosan segítik a te babád fejlődését is.

Öleld meg és puszilgasd

Az érintés építi a kettőtök közötti kapcsolatot. Öleld meg és puszilgasd, amilyen gyakran csak tudod, görgess végig valamit a hasán. Meglátod, meg fogja mozdítani azt a testrészét, amihez hozzáértél.

Nézz a szemébe

Mosolyogj rá a babádra. Adj neki sok szeretetet, figyelj rá. Soha nem tudod őt túlszeretni.

Keltsd fel a figyelmét

Rázz meg a feje mellett egy csörgőt, várd meg, hogy a hang irányába fordítsa a fejét és a testét, és megérintse a kezével a játékot.

Engedd, hogy szabadon ficánkoljon

Hadd mozogjon kedve szerint. Hason fektesd a földre, hogy nézelődhessen, rugdosson a lábaival és kússzon, mint egy kis kígyó. Ne hagyd, hogy sok időt töltsön babahintában vagy hordozóban, mert azok behatárolják a lehetőségeit, neki pedig arra van szüksége, hogy fejlődjön a mozgása.

Ösztönözöd mozgásra játékok segítségével

Fektesd a hátára, lógass a feje fölé játékokat. Ez a szem-kéz koordinációját fejleszti, megtanulja, hogyan tudja megérinteni a látott tárgyakat. Tegyél a lába közelébe is játékokat, hogy véletlenszerűen meg tudja rúgni őket.

Ülve is játsszatok

Ha már magától tud ülni a babád, tegyél köré párnákat, támaszd meg őt. Így megtanulja azt is, milyen ülve játszani, apróbb mozdulatokat tenni, forgolódni, a törzse izmait használni, miközben a párnák biztonságot nyújtanak a számára.Kapcsolódó cikkeink mozgásfejlődés témában:

A baba fejlődését nyomon követheted gyermek fejlődése szolgáltatásunk segítségével.