Baba

7 érdekes tény a júniusi babákról

Érdekes és néha szórakoztató beleásni magunkat, hogy születési hónapunk szerint mi jellemző ránk. A júniusban született babák azok, akiknek van okuk az optimizmusra.
2021. Május 26.
7 érdekes tény a júniusi babákról (fotó: Getty Images)

A júniusi születésnek van néhány nyilvánvaló előnye, például nem kell a nyár közepén várandósnak lenned, valószínűleg mindig jó idő lesz a születésnapi zsúrhoz, és nem áll fenn annak a veszélye, hogy a születésnapjukat egy nagyobb ünneppel kell megosztaniuk. Attól függően, hogy június hónapon belül mikor születik, vagy Ikrek lesz, akikről azt mondják, hogy rendkívül intelligensek és gyors észjárásúak, vagy pedig Rák csillagjegyűek, akik hűségesek és szeretetteljesek, szóval akárhogy is, de mindenképpen fantasztikus gyereked lesz.

Íme, néhány izgalmas információ, szórakoztató tény a júniusi babákról.

Magasabbak, mint az átlag

Egy 2015-ös, mintegy 450 000 csecsemőt vizsgáló tanulmány megállapította, hogy a nyári hónapokban született babák születési súlya nagyobb és felnőttként magasabb voltak, mint az év többi hónapjában születettek.

Három születési kövük van

Minden hónaphoz kapcsolódik egy úgy nevezett születési kő, a június egyike annak a két hónapnak, amikor három születési kő közül is lehet választani, az American Gems Society szerint. A kis júniusi bogárkád választhat a gyöngy, az alexandrit vagy a holdkő közül.

Mindig mindennek megtalálják a jó oldalát

Az Európai Neuropszichofarmakológiai Kollégium 2014-es tanulmánya szerint a nyári csecsemők sokkal pozitívabb attitűddel rendelkeznek, mint a más évszakokban születettek. Ezzel együtt hajlamosabbak a gyakoribb hangulatingadozásokra is, mint a tavaszi, őszi és téli babák.

A júniusi babák boldogabbak

2011-ben a Nature Neuroscience című folyóiratban jelent meg egy tanulmány, amely összefüggést mutatott ki a születési évszak és a neurológiai rendellenességek között. Megállapították, hogy a nyári hónapokban született csecsemőknél kisebb valószínűséggel alakul ki szezonális affektív zavar (SAD), mint a más évszakokban született babáknál.

Megérdemelnek egy csomó cukorkát és lufit

Amellett, hogy júniusban van a születésnapjuk, érdekesség, hogy ez a hónap az Egyesült Államokban a nemzeti lufihónap és a nemzeti édességhónap is.

Két szép születési viráguk van

A június hónapban született babáknak a rózsa és a lonc a születési viráguk. Az Old Farmer’s Almanac megjegyzi, hogy ezek a virágok nemcsak gyönyörűek, hanem a legillatosabbak közé tartoznak.

Jók az egészségügyi kilátásaik

Egy 2015-ben közzétett, többéves kutatás eredménye szerint a júniusban született csecsemők a szív- és légzőszervi, valamint az idegrendszeri betegségek kockázata szempontjából jól állnak.Azon túl, hogy az év egyik legszebb hónapjában születnek, úgy tűnik, hogy a júniusban született babáknak a boldog, egészséges élethez is adottak a feltételek.(Cikk forrása: romper.com)