Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

700 százalékkal nőtt a kanyarósok száma az egyik országban

Szerző: Babaszoba.hu

2019. június 11.

Forrás: MTI

Kanyarójárványt hirdettek az egyik országban, miután drámai mértékben nőtt a megbetegedések száma.

Az év eleje óta a tavalyi esztendő hasonló időszakához képest 700 százalékkal nőtt a kanyarós megbetegedések száma a Kongói Demokratikus Köztársaságban. Az idén az egészségügyi hatóságok mintegy 87 ezer beteg esetében állapították meg a kanyaró gyanúját, a halálozási ráta pedig 1,8 százalékos volt.
A tavalyi év egészében 65 098 kanyarógyanús esetet regisztráltak.
700 százalékkal nőtt a kanyarós megbetegedések száma
Kongóban 18 évvel ezelőtt, 2001-ben indítottak oltási kampányt a kanyaró megfékezésére, s hogy csökkentsék a halálesetek számát. Az egészségügyi minisztérium  közlése szerint azonban a vakcináció nehézségekbe ütközik a többi között a biztonság hiánya, a nagy távolságok és az erős migráció miatt.
Az egészségügyi hatóságok az idén fokozták erőfeszítéseiket, és csak áprilisban kétmilliónál több gyereket oltottak be, az elkövetkező napokban pedig még másfél millió ember kapja meg az oltást.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Válaszd az örömteli fejlődést gyermeked számára! (X)

Kisbabád mosolya a legbiztosabb visszajelzése annak, hogy jól érzi magát és boldog. Ez a mosoly tudatja minden szülővel, hogy gyermeke fejlődése örömteli, a világ bármely pontján is éljenek. De mégis mi a titka az örömteli fejlődésnek?

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák