Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

6 őrületes tény, amit eddig nem tudtál a szoptatásról

Szerző: Pataki Gabriella

2017. július 12. | Frissítve: 2020. augusztus 28.

Forrás: babaszoba.hu

Ha anyatejjel táplálod a kisbabádat, akkor te is tudod, hogy ez a világ egyik legtermészetesebb és legcsodálatosabb adománya. Az adomány mellett azonban vannak érdekességei is a szoptatásnak. Nézd csak!

Érdekes tények a szoptatásról


A Fit Pregnancy Facebook oldalán látható egy videó, melyen édesanyák szoptatják kisbabáikat. A meghitt felvétel mellett olyan őrületes tényeket is megismerhetünk, melyek valószínűleg téged is meglepnek majd!
Mi az, amit eddig nem tudtál a szoptatásról és a melleidről? Figyelj!
1. A melleid súlya egyenként elérheti akár az 1 kg-ot is, amikor anyatejjel van tele.
2. A legtöbb nő jobb mellében több anyatej van, mint a balban - és ez ellen nem lehet mit tenni. Olyan ez, mint a bal- vagy jobbkezesség.
3. A mellbimbón sok apró kis lyukacska van, azokon spriccel ki az anyatej. Hogy kinek hány ilyen lyukacska van a mellbimbóján, az teljesen egyénfüggő.
4. A nagyobb nem feltétlenül jelenti azt, hogy jobb is. Nem számít, hogy mekkora a cicid. A nagyobb mellű nők nem tudnak több tejet előállítani, mint a kisebb mellű társaik. Ugye most végre megnyugodtál?
5. A szoptatással rengeteg kalóriát égethetsz el, naponta akár 500-at is! Kinek kell a szobabicikli?
6. Az anyatej a legjobb orvosság, neked is! Kisebesedett a mellbimbód? Cseppents rá némi anyatejet és hagyd megszáradni. Hatásosabb, mint bármelyik bimbóvédő krém!
Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Hasznos tudnivalók az érzékeny bababőr ápolásáról (X)

Az újszülött kisbabáknak egy teljesen új környezethez kell alkalmazkodniuk a születést követően. Az első hónapokban bőrük még sokkal intenzívebben reagál a külső ingerekre, mint a felnőtteké.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések