Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

6 ok, amiért a márciusi gyerekek különlegesek

Szerző: Babaszoba.hu

2022. március 16.

Forrás: babaszoba.hu

A tél szürke napjai lassan véget érnek, és beköszönt a tavasz. Ez a hónap csodálatos időszak arra, hogy anyává váljunk, és elég nagyszerű hónap arra is, hogy megszülessünk. Íme, hat ok, amiért a márciusi babák különlegesek.

6 ok, amiért a márciusi babák különlegesek (kép: Getty Images)

1. Valószínű, hogy magasra jutnak a ranglétrán

Az ebben a hónapban születetteknek van a legnagyobb esélyük arra, hogy sarokirodájuk legyen, amikor felnőnek. Kutatások szerint a vezérigazgatók nagyobb százaléka születik márciusban, mint bármely más hónapban. Egy 375 vezérigazgatót vizsgáló tanulmány szerint a pozíciót betöltők 12,5%-a márciusban született.

2. Kevésbé hajlamosak a rövidlátásra

A márciusi babák nagyobb valószínűséggel mennek át a szemészeti szűrővizsgálaton, mint nyáron született társaik. Egy közel 300 000 katonai jelentkezőt vizsgáló tanulmány szerint a nyári születésűeknél a legmagasabb az aránya a rövidlátásnak, míg a tavaszi gyerekeknél kisebb ennek a valószínűsége (a télen született gyerekeknél azonban a legjobb az arány).

3. Természetüknél fogva optimisták

Egy 2014-es tanulmány szerint a márciusban született babák (és áprilisi illetve májusi társaik) született optimisták. Felnőttként pozitív életszemlélettel rendelkeznek.

4. Náluk alacsony az asztma kockázata

Az évnek ebben az időszakában rengeteg a poratka, és bár ez az allergiások számára ez bosszantó lehet, nem úgy a márciusi babáknál! Egy 2015-ös tanulmány szerint a márciusban született gyerekeknél alacsonyabb az asztma aránya, mivel a csecsemőkorukban sok poratkával találkoztak, ami erősíti az immunválaszt.

5. Valószínűleg éjszakai bagoly lesz belőlük

A tavasszal és nyáron született gyermekek általában később fekszenek le, mint az ősszel és télen születettek, így a márciusi baba néhány éven belül valószínűleg tovább fenn akar majd maradni.

6. Halak vagy Kos lesz belőlük

Ez a két asztrológiai jegy a határozottságukról, illetve a szenvedélyességükről ismert. A március 1. és március 20. között született babákat optimista Halaknak nevezik, míg a március 20. után született babák hivatalosan Kos jegyűnek számítanak. A Kosok arról híresek, hogy tüzesek és szenvedélyesek, ezért érdemes már most elkezdeni gyakorolni a lefekvés körüli vitákat a leendő éjjeli bagollyal.
(Cikk forrása: mother.ly)

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések