Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

6 hasznos tipp babafotózáshoz

Szerző: Breuer Anna

2012. január 18. | Frissítve: 2016. március 29.

Forrás: MosolyMűhely

Kilenc hónap várakozás után végre itt van a baba - és végre nem csak ultrahangos képeket lehet róla csinálni! Ha már úgyis állandóan a kezünk ügyében van a fotómasina akkor miért is ne készíthetnénk profi képeket?

Íme néhány tipp az igazán cuki, emlékezetes babafotókhoz.

A babafotózáson gyönyörű képek készülnek

1. Időzítsünk jól!

A szülők ismerik leginkább a baba napirendjét: igazodjunk hozzá, figyeljük meg, mikor van elemében a bébi. Valószínűleg nem elalvás előtt érdemes a cuki arcocskákra vadászni.2. Csak bátran! Nemcsak a pofit lehet fotózni!

2. A kisbaba több, mint egy édes arcocska. Az újszülöttről, babáról akár arcának fényképezése nélkül is alkothatunk egy teljes történetet. Fotózhatjuk a talpát, a kezét, a kis kopasz fejét, köldökét, hurkás lábát, játékait, a pólyázó részleteit és még megannyi részletet az ő életéből.3. Menjünk olyan közel, amennyire csak lehet!

A kisbabák esetében a legtöbbet az apró részletek mondják el, amihez viszont közel kell menni a kamerával a babához.

4. Közelítsd meg a babát az ő szintjéről!

Az igazán édes képek akkor születnek, amikor a kamera egy szintben van a babával. Azaz: kússzunk-másszunk mi is!5. Semmi se terelje el a figyelmet!

Ügyeljünk arra, hogy a háttérben ne legyen sok zavaró tárgy, bútor vagy más tereptárgy, mert azok elvonják a figyelmet a kép főszereplőjéről: a bébiről.


6. Egy kis styling sem árt

Ha már mindezen szempontokat figyelembe vettük, kúsztunk-másztunk, ellőttük a fele memóriakártyát, akkor jöhet a styling. Próbáljuk ki a fekete-fehér fotózást is: a fekete-fehér képek sokszor az időtlenség, az elegancia érzetét keltik. A legtöbb digitális kamerán be lehet állítani, hogy fekete-fehérben készüljenek a képek (csak el ne felejtsük visszaállítani színesre, ha végeztünk!), illetve bármelyik egyszerűbb képkezelő szoftverrel is átvarázsolhatjuk a színes képeket fekete-fehérré.Vidám kattintgatást, maradandó pillanatokat kívánunk!

Forrás: www.mosolymuhely.hu

Kapcsolódó cikkek:
 • 8 tipp a tökéletes gyerekfotókhoz
 • Sztárfotó hatalmas pocakkal?
 • "Szutyoksárik és Szutyokmarcik"
 • Családi fotók, amik annyira rosszak, hogy már jók

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések