Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

60 év fölött van a gyermekorvosok átlagéletkora

Szerző: Babaszoba.hu

2019. május 14.

Forrás: 24.hu

Egyre több praxis szűnik meg, országosan mindössze 1300 gyermekorvos van. A házi gyermekorvosok átlagéletkora 60 év felett van.

A teljes kiskorú lakosságot mindössze 1300 gyermekorvos látja el - idézi a 24.hu az InfoRádiónak nyilatkozó Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnökét. Póta György szerint Budapesten vannak olyan kerületek, ahol egyre inkább megszűnnek a praxisok.
1300 házi gyermekorvos látja el az ország összes gyerekét
A kisvárosokban és falvakban is rossz a helyzet. A kisvárosokban az ellátás belátható időn belül teljesen meg fog szűnni, így a nagyvárosokban kell majd vinni a gyermekeket. A falvakban már több tíz éve nincs gyerekorvos, ellátásukat a felnőttekkel vonták össze.
A házi gyermekorvosok átlagéletkora 60 év felett van.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

4 hasznos tipp: így védd a kisbabád bőrét! (X)

Testünk védelméhez fontos, hogy megőrizzük bőrünk épségét, ami odafigyelést igényel a mindennapokban, főleg a kisbabák esetében. Itt a 4 legfontosabb dolog a csecsemők bőrének védelme kapcsán!

Köböl Anita: "minden pillanatot ki kell élvezni" (X)

Köböl Anita műsorvezető néhány hete hozta világra első gyermekét, Lénát. Az újdonsült édesanyával beszélgettünk a várandósságáról, az első hetek tapasztalatairól, örömeiről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák