Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

5 ok, amiért a 6-12 hónapos csecsemő sír

2013. szeptember 22. | Frissítve: 2017. március 14.

Forrás: babaszoba.hu

Talán egy új étel miatt fáj a hasa? Vagy túl sok körülötte az ismeretlen arc? Összegyűjtöttünk öt gyakori okot, amiért a babák sírnak.

Számos oka lehet a sírásnak


Nézzünk öt lehetséges okot!

1. Bezártság, egyhangúság, unalom

A második félévben nagyon érdeklődő, nyitott és mozgékony lesz a baba. Hálás, ha zajlik körülötte az élet, és van mire figyelni, van mivel foglalatoskodni. Ez nem azt jelenti, hogy el kell halmozni játékokkal. Talán kevesebbet sírdogál, ha beszélünk hozzá, miközben dolgainkat végezzük, megmutatjuk, kézbe adjuk, amivel foglalkozunk, vagyis egyre jobban bevonjuk a mindennapi életünkbe.

2. Új étel miatti hasfájás

Egyszerre csak egy új alapanyaggal örvendeztessük meg a kicsit. Figyeljük meg, jól bírja-e, s csak akkor kaphat pár nap elteltével újabbat. A tehéntejet nagy mennyiségben tartalmazó tejpép a dobozon olvasható felirat ellenére sem ideális csecsemő-táplálék.

3. Fájdalom/betegség

Az első szülinap felé közeledve már jelentkezhet a középfülgyulladás. Jellemző, hogy a baba rendszerint éjszaka ébred fájdalmasan sírva, a füle felé kapkodva. Lehet, hogy evés közben is sír, mert a nyelés fájdalmat okoz neki. Legtöbbször láz kíséri. Adjunk neki láz- és fájdalomcsillapítót, másnap pedig vigyük orvoshoz.

4. Idegenek felbukkanása és közvetlenkedése

A csecsemő már világosan különbséget tud tenni szülei és közeli hozzátartozói, valamint a ritkán látott vagy idegen emberek közt. Ha túl gyorsan, túl hangosan közelítenek, bizony sírva fakadhat. Ne engedjük, hogy fogdossák, bízzuk rá, mikor közeledik majd magától.

5. Nem teheti azt, amit szeretne

Egyre jobban nyomulna és fedezné fel a világot. Ám azt tapasztalja, hogy szinte minden érdekes dolgot kivesznek a kezéből, és minduntalan rácsok közé zárják. Nem csoda, ha reklamál! Jobban járunk, ha biztonságos környezetet teremtünk neki, és csak attól tiltjuk, amitől muszáj. A legveszélyesebb holmikat pakoljuk el.

Hozzászólások

Mindig teli hűtő? A Tesco Online Bevásárlással lehetséges! (X)

Ismerje meg a Tesco Online Bevásárlás szolgáltatást!

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések