Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

5 módszer, ami megnyugtatja a babádat

Szerző: Babaszoba.hu

2022. augusztus 5.

Forrás: babaszoba.hu

Ezért hatásos az altatási rituálé során minden ritmikus mozgás.

Mi nyugtat meg egy kisbabát? Kardinális kérdés, hiszen egy szülő a babája első évében órákat tölt a napjából azzal, hogy vagy a sírást próbálja elmulasztani, vagy próbálja elaltatni a kicsit. Mindkettőnek az első lépése a nyugalom. Mindenkinél más válik be ennek előidézésére, de egy dolog igaz a legjobb módszerekre: az anyaméh állapotát imitálják. Vagyis bármi, ami a babának hasonló érzeteket ad, mint amiket kilenc hónapon át tapasztalt, az nagy eséllyel hatásos lehet. Az érdekes az, hogy ezek a tevékenységek nemcsak a picit, de a szülőt is megnyugtatják ritmikusságukkal, monotonitásukkal, hosszasságukkal. Lássuk, melyek a legjobb effektek!
Fotó: Getty

1.     Susogás

"Sss" - a szülők sokszor ösztönösen ezzel a hanggal csitítják a gyermeküket. Azért segít ez a hang, mert a köldökzsinórban áramló vér hangjára emlékeztet.

2.     Ringatás

Kézenfekvő: a ringatás azt imitálja, amikor az anya lépkedett a várandóssága idején, és a magzat ütemesen mozgott a pocakjában. Általában az a legjobb, ha a ritmuson nem is változtatunk, persze kitartónak kell lennünk.

3.     Ölelgetés

A karok most a méh falát hivatottak pótolni. Biztonságos, meghitt érzés, ez a tartás puhaságot, melegséget áraszt.

4.     Dúdolás

Elképzelhető, hogy már a terhességed alatt is énekelgettél akár célzottan neki, akár csak úgy, jókedvedben. A kis dalok most erre az időszakra emlékeztetik őt, de már az is elég, ha csak felismerik azt a hangszínt, amit sokáig csak a hasfaladon keresztül hallottak.

5.     Paskolás

Ha a baba hátát vagy fenekét paskolod finoman, és azt ritmusosan teszed, akkor az a szívverésedet idézi fel számára. Hiszen odabent fejjel lefelé helyezkedett el, így a hátsófele épp a szíved közelében volt.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések