Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

5 kismamáknak is hasznos okostelefon-alkalmazás

Szerző: Nagy Réka

2011. augusztus 7.

Forrás: babaszoba.hu

Az okostelefon nem kizárólag a pasik kiváltsága. Ha ilyened van, használd ki a technika adta lehetőségeket, hiszen több olyan alkalmazás is van, amely megkönnyítheti az életedet. Összeállításunkban a magyar nyelvűek közül válogattunk.


Vannak olyan napok, amikor akár betegség, akár felfokozott szeparációs szorongás miatt, de szemünk fénye még annyi időre sem enged minket leülni a számítógéphez, míg ebédet rendelünk. Ilyenkor lehet hasznos egy okostelefon.Egy dologra kell ilyenkor nagyon figyelnünk: lehetőleg mindig legyen a kezünk ügyében!

Netpincér
A népszerű internetes ételrendelő oldal telefonra is kifejlesztette szolgáltatását, így aztán ha kifutnál az időből, vagy borul a napirend, akár a válladon ringatott csecsemővel is megrendelheted az ebédedet. Praktikus és hasznos, vészhelyzetben életmentő lehet.

Időjárás

Kismamánál túlélőbb és szívósabb szerzet kevés van. Mert ha menni kell, akkor nincs kegyelem, a hidegrekord és az UV-riasztás még nem része a kicsik aktív szókincsének, tehát jobban járunk, ha előre tájékozódunk, és a lelki felkészülés után könnyedén kiválasztjuk az éppen aktuális gumicsizmát vagy UV-pólót.

Aukciós oldalak
Teszvesz
Vatera

Ó, igen! Az anyukák titkos szíve csücske a hatalmas virtuális agora. Akit elkap a gépszíj, az elveszett, vége van, mint a botnak. Mert ki tudja, hogy mikor kerül fel "még jobb áron" egy hordozókendő, járóka, pici kék maci, mosható pelenka, fejmosókarika? Na ugye! Kitűnő piaci érzékre vall, hogy a szolgáltatás az elsők között elérhető volt az Android Marketen.

Okos baba
Az egyik legzseniálisabb alkalmazás. A cikk megírásáig ehhez hasonló angol applikációkkal dolgoztam, de akkor ráleltem erre az igényes fejlesztésre. A lényeg: a képernyőn megjelenik egy állat képe (kutya, cica, kacsa etc.), és ha a család kincse megérinti a képet, a telefon kiadja az épp a képen látható állat hangját.
Igen, végtelenül egyszerű, de pont ettől nagyszerű is, mert teljesen le tudja kötni a kicsiket, ami egy hosszabb utazás végtelennek tűnő utolsó tíz percében életmentő lehet.

Ha pedig már semmi sem segít, a konyha úszik a spenótban, reménytelenül zuhog, és betegségre hivatkozva az összes bevethető bébicsősz lemondja az esti gyerekfelügyeletet, töltsük le magunknak A Kelet bölcsessége névre keresztelt egyszerű kis programot, és mielőtt üveges tekintettel beájulnánk az ágyba, merengjünk el fél másodpercig a lét elviselhetetlen könnyűségén.

Ha további magyar nyelvű alkalmazások is érdekelnek, ezzel a programmal könnyedén és kényelmesen keresgélhetsz közöttük.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések