Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

3 tipp, hogy boldog anyuka legyél!

Szerző: Babaszoba.hu

2013. január 18. | Frissítve: 2016. július 12.

Forrás: babaszoba.hu

Olvasónk ötlete, hogy jól érezd magad a bőrödben.

Csacsogj!

Attól, hogy ő csak egy baba, még ugyanúgy megoszthatsz vele mindent! Mesélj neki arról, hogy mit álmodtál, mit fogtok ma csinálni. Kérd ki a véleményét a ruhádról, a tervezett vacsoráról. Ha van hozzá kedved, nyugodtan válaszolj helyette - én szeretem, jó móka.

3 tipp, hogy boldog anyuka legyél!

Természetesen az élő hangról sem kell lemondanunk! Ott a telefon, a barátok, családtagok. Próbáljunk olykor nem a babáról beszélgetni velük - tudom, nagyon nehéz, de fontos.
Amikor lefektettük a kicsit, ott az egész esténk - de minimum egy-két óránk az újabb ébredéséig -, hogy leüljünk a párunkkal és egy pohár narancslé mellett megbeszéljük a napunkat.

Maradj nő!

A baba nappali alvása épp elég arra, hogy magaddal foglalkozz. Lakkozd ki a körmöd - használj valami szokatlan színt, már nem kell aggódnod, hogy mit szólnak a munkahelyeden -, végy egy habos fürdőt, süss egy gyors és egyszerű süteményt. Sminkeld ki magad, szárítsd be a hajad. Ha már véget ért a gyermekágyi időszak, tornázz. Amellett, hogy hamarabb visszanyered régi alakod, még boldogsághormont is felszabadítasz közben.

Csinálj programot

Hívj vendégeket! Egy testvér vagy barát nem csak segítség, de jól ki is zökkent a hétköznapi rutinból.
Menj, menj, menj! Pakolj fel a babakocsira, és vágj neki a városnak! Szebb időben egy park, vagy a belváros nyüzsgő forgataga nyújthat kikapcsolódást, nagyon hidegben látogass el múzeumba, kiállításra. Ha nagyobb a csöppség, vidd játszóházba. Amíg ő boldogan eljátszik, te beszélgethetsz a többi anyukával vagy azzal, aki elkísért benneteket.
Dózsa-Vepy Renáta, Budapest
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Ilyen még nem volt! Fotelből tisztítom a levegőt

Ahogy a legtöbb gyerekes családban, úgy nálunk sincs nyugta sosem a mosógépnek, a főzőlap és mikrohullámú sütő naponta többször is dolgozik. Ráadásul szellőztetek fűtésszezonban is. Hogy miért gond ez? Elmondom.

Kis lépés a felnőtteknek, nagy lépés a kisbabáknak, avagy az első év mozgásfejlődése (X)

A szülővé válást követően talán még gyorsabban telik az idő, mint előtte - különösen, ha az első évre gondolunk, amikor a kisbabák napról napra egyre látványosabb fejlődést mutatnak.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések