Baba

3 gyerekbarát tipp Halloweenre

Egyre inkább jelen van nálunk is a Halloween a boszorkányok, démonok és szellemek kelta hagyományaira épülő ünnepe. A fővárosban és vidéken is programok várják kicsiket és nagyobbakat is.
2017. Október 30.

A Halloween két szomorú ünnepet előz meg nálunk, a Mindenszentek- és a Halottak napját. Igazi vicces, játékosan félelmetes, boszorkányos, töklámpásos, démonos mulatság. Be lehet öltözni valami igazán ijesztő jelmezbe, a környéken a csokit vagy csínyt! felkiáltással édességet bezsebelni vagy elmenni valahova, ahol kifejezetten a Halloweenre szerveztek programot. Ez különösen adja magát, hiszen a Halloween egybeesik az őszi szünet idejével is.

Néhány program már lezajlott a hétvégén, de bőven van miből válogatni így is.

Varázshegyi Halloween Játszóház az Állatkertben

Már megszokhattuk, hogy a Fővárosi Állatkertben egész évben szerveznek olyan programokat, amelyekkel nem hagyományosan kerülhetünk közelebb az állatokhoz. Ilyenek az éjszakai séták vagy egy-egy ünnep köré szervezett állatkerti program, most a Halloween ünnepe.

Október 31-én, 10 és 15 óra között a Varázshegyen lesz tökfaragás, célbadobás, szellemes bowling, ügyességi játékok, arcfestés és kézműves foglalkozások.

Az Állatkert Halloween-i programja 14 éves korig ingyenes. Részletek az Állatkert oldalán.

Miniversumi Halloween

A Miniversum is készül a Halloween-re: október 31-én, Halloween napján vicces játékokkal és egy finom Denevér-koktéllal várják a gyerekeket a játszóházban. Aki jelmezben jön, az megforgathatja a szerencsekereket is.

Kerek Halloween Party Debrecenben

A debreceni Kerekerdő Élményparkban október 28. – november 5. között minden nap valamilyen borzongató programmal készülnek. aZ 54000 m2 szellemes borzongás családoknak és gyerekeknek ajánlják. A Halloween-i jelmezes felvonulás mellett lesz egy 300 m2-es interaktív szellemvár, ahol boszorkányok és szellemek kísérik az utat. Egész napos színpadi produkciók is lesznek, ahol megtalálható a varázslat és a vidámság minden formája.

Részletek a programokról itt.

Kapcsolódó cikkeink:

  • 5 szuper őszi játék kisgyerekeknek
  • Variációk tökre