Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

268 grammal született a kisfiú, nem sok esély volt a túlélésre

Szerző: Babaszoba.hu

2019. február 27.

Forrás: MTI

Csaknem fél év után egészségesen engedték haza a kórházból a világ legkisebb súllyal született, életben maradt fiúcsecsemőjét, aki mindössze 268 grammal jött világra.

A tokiói fiúcskát sürgősségi császármetszéssel hozták világra augusztusban, mivel a testsúlya nem gyarapodott a terhesség 24. hetében és az orvosok úgy ítélték meg, hogy a gyermek élete veszélyben van. Az újszülött eleinte olyan apró volt, hogy elfért két tenyérben. A tokiói Keio Egyetemi Kórház koraszülött intenzív osztályán töltött fél év alatt szépen fejlődésnek indult, így idővel át lehetett térni nála a természetes táplálásra.
268 grammal született a japán kisfiú (fotó: Keio University Hospital)
A csecsemő múlt hét szerdán hagyta el a kórházat, két hónappal az eredetileg kiírt születési dátumát követően, 3200 grammal.
Az Iowai Egyetem által a világ legkisebb súllyal született, életben maradt csecsemőiről vezetett Tiniest Babies Registry nevű honlap szerint a korábbi legkisebb súllyal született fiú 274 grammos volt, ő 2009-ben jött a világra Németországban. A legkisebb súllyal született, életben maradt kislány pedig 252 grammosan jött a világra 2015-ben, ugyancsak Németországban.
A  kevesebb mint 300 gramm alatti súllyal született csecsemők közül eddig 23-an maradtak életben világszerte. Közülük mindössze négy volt fiú.
Japánban a kevesebb mint ezer grammal született csecsemők túlélési aránya nagyjából 90 százalék, ám a kevesebb mint 300 grammal világra jött babáké nagyon alacsony, különösen a fiúk esetében.
Kapcsolódó cikkeink koraszülött baba témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések