Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

13 furcsa szokás és szenvedély, amit csak az anyák érthetnek

Szerző: Babaszoba.hu

2017. március 11. | Frissítve: 2021. május 12.

Forrás: babaszoba.hu

Amikor anyává válunk olyan, mintha átkapcsolnának az agyunkban egy kapcsolót. Régen fontos dolgok háttérbe szorulnak, de jönnek helyére új szokások, szenvedélyek, leküzdhetetlen késztetések.

Amit csak az anyák érthetnek


M.E.F. málha
Minden Eshetőségre Felkészülni! Ezen elv szerint ha egy anya elindul otthonról, mindent magával visz, ami csak kellhet és mozdítható. Legalább 1 váltás ruha (inkább 2) a gyereknek, kézfertőtlenítő, ragtapasz, játékok (több fajta), magunknak váltás felső, pelenka, popsitörlő, pelenkázóalátét, mesekönyv, babavíz, magunknak víz stb. Eredmény: akkora pakk a játszóterezéshez is, amit könnyebb átugrani, mint megkerülni.
1/2 óra alatt elkészíthető ételek
Szenvedélyes rajongás a gyorsan elkészíthető ételekért. Ami a 30 percen túllóg, az nem játszik, vagy csak akkor, ha a nagyi vagy a segítőkész férj a fedélzeten tartózkodik.
Zugevés
Tudjuk, hogy a példamutatás a legfontosabb. Ám néha mégis becsúszik egy kis tiltott élvezet. Ilyenkor van az, hogy anya az alvásidőben vagy a fürdőszobában fogyasztja el a gyereknek nem ajánlott jégkrémet ebéd előtt.
Indokolatlan becézgetés
Nincs olyan, hogy valakit vagy valamit nem lehet becézni. "Maszatkám, edd meg a tésztácskát!" és társai...
Többes szám első személy
"Ma már kakiltunk." "Megint lebüfiztük magunkat." "Már járunk!" - kiírás büszkélkedő fotóval a FB-on. Örökösen értelmetlenül használjuk a többes szám első személyt. Nekünk fel sem tűnik. Ezzel mi a gond?
Egészség weboldalaktól, Google-től, családi site-októl, Facebook-csoportoktól való függőség
Olyan nincs, hogy az interneten nincs megoldás valamire. Akkor az nem létezik.
Saját szülési sztori elmesélése terhes nőknek
Miért érez leküzdhetetlen késztetést az ember, hogy az első potenciális hallgatóságnak elmesélje a szülése történetét az első fájástól kezdve a gátvarrásig? Ezredszerre is.
Gyermekdalok éneklése non-stop
Vécén, mosogatás közben, felmosás közben...
Beszéd a testnedvekről és a végtermékekről
A kaki, a pisi és a takony (színre és jellegre való tekintet nélkül) felkúszik a top témák közé. Különösen ha anomália van, rendre előkerül a családi, a barátnős beszélgetésekben.
Kávé
Reggel (kétszer) kávé, délben kávé. A túlélés alapeszköze. Nincs mit tenni.
Mániákus online vásárlás
A gyerekkel vásárlás csak fekete öveseknek való. Ráadásul a boltok sorra járása finoman szólva luxus. Online gyorsan, és éjszaka is lehet vásárolni. Nyugiban.
DIY - csináld magad!
Lehet, a mosatlan ott pihen a mosogatóban, de annyira jól esik egy asztaldíszt, vagy valami szép dekorációt készíteni a gyerek szobájába. Az alkotás öröm.
Kínos mértékű extrovertáltság
Régen nem álltál le bratyizni a zöldségessel? Az anyaság, és az otthoni lét 180 fokos fordulatot hoz.
Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések