Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

12 jel, hogy az anyák szuperhősök

Szerző: Szalma Erika

2019. február 13. | Frissítve: 2021. május 18.

Forrás: Kismama magazin

Nem csak az a szuperhős, aki feltartott kézzel repül, ott vannak az anyák. Íme pár dolog, ami nyilvánvalóvá teszi: minden anya egy szuperhős.

12 jel, hogy az anyák szuperhősök
Amikor még nem volt gyerekem, biztos voltam benne, hogy a munkahelyi stressznél nincs keményebb. Határidős feladatok, éjszakába nyúló megbeszélések, túlórák, külföldi utak. Akkor még nem sejtettem, hogy az volt a pihentető wellnessvakáció, és csak most az igazi robot. Amikor 24 órában kell helytállni, az év 365 napján, se hétvége, se szabadság, se kávészünet. És közben megtanulunk százfelé figyelni, villámsebességgel a csúszda előtt teremni, száz hangból is kihallani a mieink sírását? Nem kérdés, ezek szuperhős-képességek.
1.Csodálatos képességünknek köszönhetően keresztül látunk a falakon: pontosan tudjuk, mi történik a gyerekszobában, amikor túl nagy a csönd.
2.Arra is képesek vagyunk, hogy visszapörgessük az időt addig a pillanatig, amikor még tiszta volt a fal. Pont mielőtt még megjelent rajta a piros-zöld-kék irkafirka. Mert van egy mindent láthatatlannátevő csodaradírunk.
3. Néha előfordul, hogy megváltozik a bőrszínünk. Például teljesen vörös lesz, ha apa nem ér haza fürdetésre. És előfordul, hogy zöldre vált, amikor a gyerektelen barátnők tökéletes sminkjét meglátjuk.
4. Rajongóink (na jó, többnyire a legkisebb korúak) sikítva rohannak hozzánk, ha meglátnak.
5. Szupergyorsaságunk felülmúlhatatlan. Ezt sokszor tapasztalják a körülöttünk élők. Például akkor, ha a súlyosan allergiás gyermekünk egy szem mogyorót emel a szája elé.
6. Puskából kilőtt golyóként süvítve rohanunk oda a gyerekhez, akit éppen bilire szoktatunk, amikor észrevesszük, hogy kissé gondterhelt arcot vág. Egy szempillantás alatt lerántunk róla a rugdalódzót, teleszkópos karunkkal a biliért nyúlunk, és azzal a lendülettel a gyerek popsija alá rántjuk, éppen mielőtt a szőnyegre pottyantana.
7. Varázserőnket a Roxfortban is tanítani lehetne. Akkor is képesek vagyunk szupervacsit varázsolni a család elé, ha tulajdonképpen teljesen üres a hűtő.
8. A Hihetetlen család női főhőse, Nyúlányka a nyomunkba sem érhet, amikor egyszerre kevergetjük a tűzhelyen bugyogó tejbegrízt, rúgjuk vissza a labdát, és hajtjuk a az ajtófélfára szerelt hintát.
9. Csupasz kézzel meg tudjuk fékezni a sugárban anyósunk hátára érkező gyomortartalmat.
10. Erőnk emberfeletti szupererő. Naponta többször is képesek vagyunk arra, hogy egy óriási bébivel a mellkasunkon lecincáljunk egy élelmiszerekkel és babaholmival megpakolt babakocsit a harmadikról. És legalább ugyanennyi alkalommal persze vissza is.
11. És, ami azt illeti, csizmát és kényelmes cicanadrágot hordunk mostanában.
És éppen azt tervezzük, hogy veszünk hozzá egy jó meleg, bő pelerint is, ha már úgyis jönnek a leárazások.
12. Hónapok óta szinte alvás nélkül álljuk a sarat. Ehhez folyton megújuló szuperenergia szükséges, amit a mellkasunkba ültetett reaktor biztosít. A szeretetreaktor.
Kapcsolódó cikkeink anyaság témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák