Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

10 szuper ajándékötlet 6 hónapos kor alatti babáknak

Szerző: Jaksa Petra

2018. november 27.

Forrás: babaszoba.hu

Vészesen közeledik a karácsony, lassan ideje beszerezni a meglepetéseket a legkisebbek számára is. Összegyűjtöttünk néhány olyan tippet, amivel akár egy újszülöttet és a szüleit is boldoggá tehetjük.

10 szuper ajándékötlet 6 hónapos kor alatti babáknak

Kiságy feletti zenélő körbeforgó

Ha valami igazán hasznos ajándékot szeretnénk egy újszülött kisbabának (és a szüleinek), egy komolyan felszerelt ágy fölé szerelhető forgóval egyszerűen nem lőhetünk mellé. Vannak már olyanok, amelyek fényt és hangot adnak ki, esetleg projektorral vannak ellátva, és plafonra vetítenek működés közben, majd egy idő múlva maguktól leállnak. Csak ne felejtsünk el elemet is venni hozzá, mert az általában nincs a csomagban! Amikor anyának valami dolga akad, életmentő lehet egy jó zenélő forgó.

Könyv

Stella Baggott - Állatok
A színes képek biztosan elvarázsolják a néhány hónapos babát, fél évesen pedig már valószínűleg ő is szívesen ellapozgatja, így fejlődik a könyv segítségével a kéz koordinációs mozgása is.
(kép: animuscentral)

Játszószőnyeg

Egy színes, zörgő, tükrös (akár zenélős) játszószőnyegnek minden kisbabás családban ott a helye. Leginkább két-három hónapos kortól tudják majd igazán kihasználni a kicsik, hiszen ekkor már a babák hason és háton fekve is képesek középen tartani a fejüket, követik a tekintetükkel a mozgó tárgyakat, sőt utánuk nyúlnak, gagyarásznak, így a boltíven himbálódzó játékok is biztosan lekötik a figyelmüket, miközben segítik az őrült tempóban fejlődő finommotoros képességeiket.
(kép: minimano.hu)

Pihenőszék

Ami szintén alapdarab és az első fél évben a baba és a szülők is imádni fogják, az egy jó minőségű pihenőszék. Nem, nem pénzkidobás, bár a nagy extra csengő-bongó funkciók feleslegesek, hiszen lehet, hogy csak megijesztik a kicsit (amin azért elég sokat spórolhatunk). Hogy miért hasznos? Mert a pici ilyenkor folyton a közelünkben szeretne lenni, ebben pedig vihetjük magunkkal bárhova: a konyhába, az étkezőbe, sőt, ha az anyuka egyedül van, akár a mosdóban is.
(kép: pepita.hu)

Plüss sípoló

Egy puha, plüss, könnyen megragadható, sípoló állatka nagy kedvence lehet a babának. Nyomásra ad sípoló hangot - hatalmas meglepetés és sikerélmény a kicsinek, amikor először sikerül neki megszólaltatnia a játékot. Kapható lányos, fiús, unisex kivitelben.
(kép: regiojatek.hu)

Hordozható altató állatka

Melyik anyuka ne szeretné, ha néha valaki besegítene az altatásba? Vannak olyan játékok, amelyek a természet hangjait hallatják, vagy valamilyen dallamot játszanak a babák legnagyobb megnyugvására. Helyezhetjük a kicsi ágya mellé, de felakaszthatjuk a babakocsira vagy az autóshordozóra is ezeket a különleges "altatássegédeket".

Multifunkciós foglalkoztató

Minél több érzékszervet ingerel és fejleszt a játék, minél színesebb, zajosabb, anyagában sokszínűbb, annál jobb. A legjobb, ha felhúzható, zenélő vagy rezgő típust veszünk. Nemcsak a baba kezébe adva funkcionál, de praktikus módon babakocsira, pelenkázó táskára és autósülésre is szerelhető, így útközben is elszórakoztathatják a babát.
(kép: regiojatek.hu)

Bébikönyv

A könyv és foglalkoztató játékok ötvözete a bébikönyv, vagy más néven textilkönyv. Rengeteg fajta kapható boltokban, webáruházakban. Lényeg, hogy minél színesebb, kontrasztosabbak legyenek a minták, csörögjön, zörögjön, és minél több anyagot vonultasson föl.
(kép: brendon.hu)

Fürdőjáték tároló

Ennek leginkább az anyukák fognak örülni, hogy végre nem a kád szélén sorakoznak a babajátékok, amiktől lassan megközelíteni sem lehet a fürdőalkalmatosságot. Válasszunk tapadókorongos verziót, amit könnyedén rögzíthetünk a csempére, s ha lyukacsos megoldást vásárolunk, attól sem kell félnünk, hogy bepenészednek a játékok.
(kép: jatekfutar.hu)

Rágható vízijáték

Az első pár hónapban a picik számára érdemes olyan fürdőjátékot választani, amit a kis kezükkel megmarkolhatnak és az sem baj, ha a szájukba veszik. Mert, ha már megfogták, garantáltan a szájukba fogják venni, így ismerkednek ugyanis a világgal - az ízekkel, formákkal, hideggel, meleggel. Az intenzív színű állatfigurák fejlesztik a baba látását, agyi fejlődését, és mivel gumiból készültek, a fogzásos ínyfájdalmat is csökkentik valamelyest.
(kép: brendon.hu)
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Hasznos tudnivalók az érzékeny bababőr ápolásáról (X)

Az újszülött kisbabáknak egy teljesen új környezethez kell alkalmazkodniuk a születést követően. Az első hónapokban bőrük még sokkal intenzívebben reagál a külső ingerekre, mint a felnőtteké.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések