Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

10 bosszantó dolog, amire nem számítottam, mikor az anyaságot terveztem

Szerző: Babaszoba.hu

2021. május 16. | Frissítve: 2021. október 11.

Forrás: babaszoba.hu

Az anyává válással megérkezik az életedbe az az emberke, akit a világon a legjobban szeretsz. És a kis csodával együtt jár jó pár bosszantó dolog is. De mind-mind megéri...!

1. Kismillió dolgot kell megtanulni egy kézzel használni. Berakni a mosást. Kiteregetni. Megkavarni az ebédet. Felvenni a nagytesót. Letenni a nagytesót. Átvenni a csomagot, kinyitni a járókát, elindítani a zenélő izét és hasonlók. A másik kezemben ugyanis a baba van. Minősített esetben az alvó baba.
2. Valójában az 1-es pont folyománya. A gyártók ugyanis számos babaeszközt úgy találtak ki, hogy azt feltétlen csak két kézzel lehessen használni. A legidegesítőbb ebből a kategóriából talán az, amikor a babakocsi ülőrészét csak úgy lehet leemelni az alapról, ha mindkét oldalon egyszerre nyomunk meg két (nyilván nehezen lenyomható) gombot. Ahhoz persze, hogy a célunkat elérjük, ezzel párhuzamosan felfelé kell emelni a babával (alvó babával) teli ülőkét. Hát sok sikert mindenkinek...
Előfordul... Fotó: Getty
3. Mindig van rajtam valamilyen folyadék - víz, nyál, anyatej, visszaöklendezett tej, bébiétel, pisi, kaki, miegyéb. Már fel sem tűnik. A foltokat egy idő után már meg sem próbálom kiszedni, egyszerűen "fogyóeszköznek" tekintem a pólóimat és a gyes után lecserélem majd őket.
4. A hajam elkezdett eltünedezni. Megtalálom a lepedőn, a hajkefében, a fürdőkádban.
5. Van valaki, aki fájdalmat okoz nekem, és még vissza se adhatom - csíp, rúg, karmol, harap, hajat húz, cibálja az összes testrészemet - persze nem szándékosan (vagy nem tudja, hogy fáj).
6. Nem áll módomban (túl sokat) aludni éjjel, ugyanakkor kávét sem ihatok (túl sokat), hogy az átvirrasztott éjszaka után valamennyi életet verjek magamba, csak annyira, hogy a nappali teendőimet el tudjam végezni. Persze mindenki megkérdezi, hogy 'de miért nem alszol nappal, amikor a baba alszik?' Erre egyrészt az a válasz, hogy az az idő a fontosabb dolgokra kell, másrészt az, hogy mindig csak épp annyira leszek "hulla", hogy vánszorogva bukdácsoljak át a napon, de ahhoz nem eléggé, hogy el tudjak aludni a nap közepén.
7. A 6-os pont folyománya: sok esetben a párom kedvéért szexelek. Ha nem kizárólagosan... És néha azt is félálomban.
8. A patentok a kezeslábas alján soha nem stimmelnek első összekapcsoláskor. Hála illeti azokat a gyártókat, aki eltérő színnel jelöli a párosítandókat! (Mondjuk ilyet csak egyszer láttam egy babaruhán.)
9. Az 'elalszik magától' csak a mesében létezik. Meg a szomszédnál, meg a barátnőnél, meg a játszótéri pajtásoknál.
10. A babazenéknél durvább dallamtapadást egyik popszám sem képes okozni.
11. Ami a legrosszabb: egy sokkal, de sokkal cukibb gyerek érkezett hozzám, mint amit valaha el tudtam képzelni! Úgyhogy még csak haragudni sem lehet rá!

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések