Kisgyerek

Ukrajnában karantén van a kanyaró miatt

Karantént rendeltek el Ukrajna nyugati és déli részén a kanyarós megbetegedések növekedése miatt. Magyarországon tavaly 21 kanyarós eset volt, idén pedig már egy.
2019. Január 15.
Ukrajnában karantén van a kanyaró miatt

Az európai járványügyi központ (ECDC) jelentése szerint Magyarországon tavaly 21 kanyarós eset volt, idén pedig már egy megbetegedés. Ez más európai országgal összehasonlítva csekélynek mondható. Európában összesen 13 ezer kanyaró fertőzés volt tavaly, 35 halálesettel – írja a medicalonline.hu.

Az unióban a legtöbb kanyarós eset Romániában, Franciaországban, Olaszországban és Görögországban volt. Ukrajnában tombolt a kanyaró tavaly, több mint 54 ezer esetet jelentettek, 16 haláleset is történt. Idén már két ezer a megbetegedések száma, két esetben halállal végződött a kanyaró.

Erre a hétre karantént rendeltek el nyugat-ukrajnai Luck és az ország déli részén lévő Odessza összes iskolájában. Luckban 200 iskolás lett kanyarós, több gyerek nincs beoltva. A kanyarós betegség mellett egyre nő a térségben az influenza és más felső légúti megbetegedések száma is. Tavaly október elejétől idén január második hetéig Ukrajnában 13-an haltak meg influenza okozta szövődményekbe.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MedicalOnline