Baba

Tanácsadást tartanak a SOTE-n a babák mozgásfejlődéséről

Mikor beszélünk megkésett mozgásfejlődésről? Mikor van szükség korai fejlesztésre? A február 8-i Semmelweis Egészség Napon ezekre a kérdésekre is választ kapunk.
2020. Január 21.
Tanácsadást tartanak a SOTE-n a babák mozgásfejlődéséről (fotó: iStock)

A február 8-i Semmelweis Egészség Napon a Pető András Kar (PAK) konduktorainak segítségével fontos témákról tájékozódhatnak az érdeklődők.

Az idegrendszer fejlődésével a babák egyre magasabb szintű, bonyolultabb mozgásokra képesek, melyek a csecsemőkor egy-egy meghatározott idejében kell, hogy bekövetkezzenek, nem maradhatnak ki és nem cserélődhetnek fel. A megkésett mozgásfejlődés iskolai nehézséghez és figyelemzavarhoz vezethet a későbbi életszakaszokban, ugyanakkor minden gyermek mozgásfejlődési üteme más, például nem minden egyéves baba jár és nem is kell, hogy mindenki azonos időben pont ugyanazt a mozgásformát sajátítsa el. De mégis mikor gyanakodjunk, hogy eltérés van gyermekünknél és szakemberhez kéne fordulnunk? Ezeket a kérdéseket járják körbe szakértők a Semmelweis Egészség Napon.

A Pető András Kar készségfejlesztő játszóházzal, képzőművészeti foglalkozásokkal, és érzékenyítő akadálypályával is készül a családok számára. Az SNI gyermekeket nevelő családoknak pedig a mindennapokat megkönnyítő fejlesztő eszközök bemutatásával készülnek.

Időpont: 2020. február 8. (szombat) 8:00 – 17:00

Helyszínek: Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika (1122 Budapest, Városmajor u. 68.), Pető András Kar (1125 Budapest, Kútvölgyi út 6.)

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Semmelweis Egyetem