Baba

Pár kütyü, amitől könnyebb lesz az anyasors

Azért is jó a 21. században élni, mert egy csomó hasznos kütyühöz simán hozzá lehet jutni, amelyek a mindennapjainkat teszik egyszerűbbé. Mutatunk néhány tényleg hasznosat.
2019. Július 18.
Pár kütyü, amitől könnyebb lesz az anyasors

Mellszívó

A szoptatós édesanyák egyik legjobb barátja, hiszen nem mindenki tudja elsajátítani a kézzel fejést. És mivel szerencsére nem számít eretnekségnek egy pár hónapos baba mellől kicsit “lelépni” (mondjuk orvoshoz, bevásárolni, vagy esetleg pár barátnővel beülni egy kávéra, vagy egy moziba), nem árt, hogyha van otthon némi lefejt tej, így az anyatejes babának ilyenkor sem kell tápszert adni. Ehhez kapcsolódva pedig érdemes pár anyatej-tároló edényt beszerezni, vagy zacskót, amiben le tudjuk a tejet fagyasztani, így akár előre tudunk tartalékolni egy nem várt esetre.

Bébiőr

Van, ami videós, van, ami “csak” hangfunkcióval bír – bármelyik szuper választás lehet! Nem tudunk mindig ott lenni a baba mellett a szobában, amíg alszik, sok édesanya ilyenkor tud egy kis időt magára szakítani, és olyan “luxus” dolgokat csinálni, mint hajmosás, vagy főzés. Nem kell ahhoz különösebb paramaminak lenni, hogy azért ilyenkor is minden idegszállal a gyermekünkre figyeljünk, és óhatatlanul hallgatózzunk a gyerekszoba előtt: vajon minden rendben van a szemünk fényével? Nos, ilyen esetekre szuper egy bébiőr, aminek a segítségével rögtön látjuk, halljuk, hogyha a gyermek felébredt.

Tanulópohár

A hozzátáplálás kezdetétől már ilyenben kínálhatjuk vízzel a gyermekünket. Nem minden baba fog rögtön pohárból inni, és a hatalmas kínálatban a gyermekünk életkorának megfelelő poharat tudjuk kiválasztani, amiből – a cuki mintáknak köszönhetően – remélhetőleg örömmel fog inni. Itatófej, szívószál vagy cseppmentes itatópohár? A paletta tényleg végtelen.

Ételkészítő

Van már több ételkészítő is a piacon, ami tulajdonképpen “sok az egyben” funkcióval bír: párol, kever, turmixol, olvaszt, melegít – jól hangzik, igaz? A kisebb konyhák nagy barátja tud lenni egy ilyen hasznos ételkészítő, hiszen nem kell több eszközt beszerezni ahhoz, hogy elkészítsük a baba ételét, elég egy ilyen tökéletes masina, amivel akár többféle ételt is tudunk egy időben készíteni. Idő- és helytakarékos, ebből a kettőből van a legkevesebb egy baba mellett…Kapcsolódó cikkeink: